Серед популярних українських страв лідерами подорожчання, у порівнянні з цінами початку 2018 року, виявилися борщ пісний, що додав в ціні 48%, та вареники з капустою – «плюс» 22%. Про це заявили в ГС «Економічний дискусійний клуб».
борщу (каструля об’ємом 3,5−4 літра):
- з м’ясом – 100,37 гривні;
- без м’яса (пісного) – 25,67 гривні;
вареників (з розрахунку 35 – 40 штук):
- з сиром – 69,34 гривні;
- з капустою – 26,17 гривні.
дерунів із сметаною (з розрахунку 20 – 25 штук) – 22,21 гривні.
«Натомість вареники з сиром у липні цього року вартували на 2% дешевше, ніж на початку календарного року. Порівнюючи з липнем 2017 року, упродовж останніх 12 місяців відбулося подорожчання всіх популярних українських страв у діапазоні від 3% до 16%», – підрахували економісти.
Та додали, що у липні найдешевший набір овочів для приготування борщу можна було придбати у Запорізькій області – за 15,68 грн., а найдорожчий – у Волинській області – за 21,45 гривні.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!