Новини     1 рік тому

Яблука з ГМО не темніють на зрізі


Цієї осені на ринки Америки поступлять перші 9000 яблук із ГМО. Модифіковані декілька поширених сортів: «Голден Делішес», «Гранні Сміт» і «Фуджі». Їх розробила фірма Okanagan Specialty Fruits з Канади. Нові яблука отримали назву Arctic® apple. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Руслана Радчук, науковий співробітник відділу молекулярної генетики Інституту генетики культурних рослин із Гатерслебену, Німеччина.

«Особливість ГМО яблук в тому, що вони зовсім не темніють на зрізах, оскільки ген полфіенол оксидази частково репресований. В нормі при зрізах яблука вивільняються різні фенольні сполуки, які при доступі кисню полімеризуються за допомогою вищезгаданого ензиму, утворюючи меланін, як у нашій шкірі при засмазі. ГМ-яблука меланін не утворюють», – пише Радчук.

Решта смакових якостей в ГМ-яблука не змінені, додаткового обприскування хімікатами вони не потребують. Подейкують, маркування «ГМО» на продукції не вимагають, але Okanagan Specialty Fruits зробить таку позначку.

«Фірма хоче націлитись на свідомих і нелякливих покупців і продемонструвати, що це класне ГМО», – зазначає генетик.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Читайте також