На українському ринку морква стрімко дорожчає: цього тижня ціни зросли на 10% у порівнянні з попереднім. Нині вартість якісної моркви становить 25-33 грн/кг ($0,59-0,78/кг), що у 2,4 раза вище, ніж торік. Високий попит та обмежені запаси стимулюють подальше підвищення цін.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
На початку цього тижня в Україні відновилося зростання цін на моркву. За даними учасників ринку, фермери продають якісну продукцію по 25-33 грн/кг ($0,59-0,78/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня.
Основна причина такого зростання — високий попит на моркву, тоді як її запаси у сховищах господарств поступово скорочуються. Оптові компанії та роздрібні мережі активно закуповують продукцію, щоб задовольнити потреби споживачів.
Зростання цін не стримує навіть значна кількість імпортної моркви з Польщі, яка також користується популярністю серед покупців.
Аналітики зазначають, що нинішня ціна на моркву в Україні вже у 2,4 раза перевищує показники аналогічного періоду минулого року. Деякі виробники прогнозують подальше подорожчання, якщо високі темпи збуту збережуться.
На противагу цьому, минулого тижня відзначалося зниження цін на ріпчасту цибулю через різке погіршення якості продукції, закладеної у сховища восени 2024 року.
Експерти попереджають, що тенденція до підвищення цін на овочі борщового набору може зберігатися до весни, особливо за умови скорочення запасів у господарствах.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!