За результатами поїздки в Китай на HKTDC Food Expo 2017 українці напрацювали понад 50 контактів компаній, зацікавлених в імпорті вітчизняного цукру.
Особливо високий попит – у країн Південно-Східної Азії, в тому числі, Китаю. Цей регіон завжди потребує цукру через постійне зростання населення.
«Китайський ринок завжди був дефіцитним. Попит росте з кожним роком, внутрішнє виробництво не в силі його задовольнити. Частково вирішити цю проблему можуть українські виробники», – каже Руслана Бутило, керівник аналітичного відділу НАСУ «Укрцукор».
Щорічне виробництво цукру в Китаї оцінюється в 9 млн тонн, а споживання перевищує 15 млн тонн. Перші заявки на постачання цукру на китайський ринок Україна отримала торік.
Вітчизняні виробники завершують сезон з рекордним експортом цукру – 751 000 тонн за останні 11 місяців. Найбільше закупили Азія та Африка.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!