У сезоні-2017/18 валовий збір капусти в Україні очікується на 8% нижче торішнього. Основна причина зниження врожаю – скорочення площ під культурою, повідомляє АПК-Інформ: овочі і фрукти.
Також на обсязі виробництва негативно позначилося несприятливі погодні умови, які призвели до зниження врожайності. Ряд виробників мають проблеми з якістю капусти, багато качанів зіпсовано шкідниками.
Зокрема, за спостереженням Держпродспоживслужби, до 17% рослин пізніх сортів пошкоджено гусеницями біланів, совок та попелицями. На 20% рослин спостерігається бактеріоз та грибок.
Загалом урожай може стати мінімальним за останні п’ять років, очікують експерти.
Зниження виробництва впливає на ціни. Хоча на ринку спостерігається надлишок продукції, фермери відвантажують капусту на третину дорожче, ніж рік тому. За даними Інфо-Шувар, вартість капусти на гуртових ринках коливається в межах 2,5-8 грн/кг. Найдешевше овоч коштує у Львові, найдорожче – в Одесі.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!