За сім місяців 2017 року кожен українець в середньому спожив 28,6 кг м`яса, що на 0,9 кілограма менше, ніж торік.
За розрахунками експертів Економічного дискусійного клубу, наповненість внутрішнього ринку м’яса упала на 3%. Особливо знизився показник по яловичині – на 11%.
При цьому, наприклад, свинина має високий попит.
«Кількість заявок на покупку свиней виробництва нашого агрохолдингу тільки на внутрішньому ринку вдвічі перевищує пропозицію», – каже Сергій Касьянов, голова ради директорів KSG Agro.
Експорт яловичини та свинини протягом січня-липня зріс удвічі. Найбільше закупили Білорусь, Азербайджан, Казахстан та Грузія. Загалом на зовнішні ринки поставлено 215 000 тонн м’яса. Імпортовано – 108 000 тонн.
79% в експорті становить м’ясо птиці. Його експортовано 170 000 тонн, на 29% більше, ніж торік.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!