З 10 до 20 вересня подорожчали більшість соціальних продуктів. За даними Держстату, зменшилась ціна лише на гречку й сезонні овочі. Зокрема, кілограм гречки втратив в ціні 1 грн, цибуля – 0,4 грн, морква, картопля і капуста – 0,2 грн.
Ціни на соціальний хліб, макаронні вироби, борошно пшеничне й олію соняшникову залишились стабільними.
Водночас зросли ціни на м’ясо, вершкове масло та яйця. Найбільше подорожчало сало – на 2,4 грн. Яловичина і найдешевша варена ковбаса додали в ціні 1,1 грн, вершкове масло – 0,8 грн, яйця – 0,6 грн.
На даний час в торговельних мережах яловичина з кісткою в середньому коштує 111 грн, варена ковбаса – 72,1 грн, вершкове масло жирністю 72-73% – 148 грн/кг, яйця – 18,5 грн за десяток.
«Найбільші ціни на м’ясо у місті Києві. Сало тут теж найдорожче – 105 грн/кг, а найдешевше на Тернопільщині – 32 грн. Яловичина з кісткою є ціновим лідером в місті Києві та Київській області – 127,5 грн/кг, а аутсайдером – у Чернігівській та Черкаській областях – 97,3 грн. Найвища ціна на соціальну свинину на Буковині – 114,2 грн/кг, а найнижча на Волині – 94,8 грн», – коментує на своїй сторінці в Facebook Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торгових мереж.
Найдорожче курятина в тушці також коштує у Києві – 57,6 грн/кг, найменше – у Запорізькій області – 53,4 грн.
Аналізуючи ціни на вершкове масло, експерт Інфагро Максим Фастєєв зазначив, що вони залежать від експортних. Тому пачка масла в магазині коштує 30 і більше гривень, якісного – всі 40.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!