Мусульмани України пропонують створити у супермаркетах полиці, на яких би були забрані продукти «халяль». Маркування означає, що продукція не містить компонентів, заборонених для вживання мусульманам – свинину і кров.
«Незважаючи на відчутну кількість мусульман, а також туристів з мусульманських країн, що зростає, у торговельних мережах, на полицях супермаркетів та в закладах громадського харчування халяльних продуктів немає. Це помітно навіть у Києві, не кажучи вже про інші міста нашої країни», – зазначає муфтій Саід Ісмагілов.
Духовне управління мусульман України «Умма» звернулося до Всеукраїнської асоціації індустрії «халяль» з клопотанням про популяризацію продуктів харчування стандарту «халяль» у торговельних мережах та місцях громадського харчування, повідомляє islam.in.ua.
В Україні налічується мільйонна громада мусульман. Згідно з Кораном, вони можуть харчуватися винятково їжею стандарту «халяль».
В Україні сертифіковано більш ніж 180 виробників продуктів харчування у різних товарних групах. Серед них — Миронівський хлібопродукт, Дніпровська птахофабрика, Козятинський м’ясокомбінат, «Зевс», «Рошен», АВК, «Снек-експорт», «Верес», «Бунге Україна», «Чумак» і багато інших. Утім, українська продукція стандарту «халяль» найчастіше йде на експорт.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!