Новини / Рослинництво     16 вересня 2019 17:02

У Польщі виготовляють соуси для Японії із херсонських динь

Сільгоспкооператив  «Широке», який займається вирощуванням бахчевих у Скадовському районі Херсонської області, вже шостий рік поспіль постачає дині сортотипу Галія на переробне підприємство у Польщі, де з них виготовляють сировину для соусів на експорт у Японію.

Про це повідомляє Seeds.

Як відзначив фахівець із розвитку плодоовочевого ринку Українського проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва Валерій Федоренко, обсяг однієї експортної партії динь, яку формує кооператив для Польщі, зазвичай становить 800 т.

Читайте: Насіннєвий завод Україна: мрія, яка стала реальністю

Найвідомішими українськими сортами динь сортотипу Галія є Даяна та Берегиня.

Landlord раніше повідомляв про те, що сільгоспкооператив «Широке» планує збудувати пакувальний термінал для кавунів і динь. Цей пакгауз буде першим в Україні підприємством, що займатиметься охолодженням та упаковкою бахчевих.

Читайте також