В Україні у 2021-2022 маркетинговому році передбачається виробництво цукру на рівні 1,4 млн тонн, що на 30% більше, ніж роком раніше. Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.
“Беручи до уваги суттєві перехідні залишки у 422 тис. тонн на початок минулого МР, загальна пропозиція цукру становитиме 1,74 млн тонн, що буде цілком достатньо для задоволення внутрішнього попиту, обсяг якого оцінюється у межах 1,25 млн тонн”, – зазначили в відомстві.
За даними Мінекономіки, цукрова галузь України дозволяє виробляти до 2,0 млн тонн бурякового цукру в рік, що повністю забезпечує внутрішні потреби країни (1,1 – 1,2 млн тонн).
Читайте: На Вінничині зафіксували національний рекорд – найбільший герб із гірчиці
Минулого 2020/2021 МР через несприятливі погодні умови в Україні було вироблено 1,1 млн тонн цукру, що на 25% менше, ніж роком раніше.
За даними Держстату, в Україні спостерігається поступове зниження споживання цукру.
Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, що цьогоріч першим в Україні запустив переробку цукрових буряків нового врожаю Селищанський цукровий завод ТОВ “Панда” у Черкаській області. У поточному році планується робота 33 цукрових заводів.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!