Підвищення торгової активності стимулює зростання цін на моркву в українських господарствах.
Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.
За словами самих виробників, зараз цей коренеплід активно закуповують як гуртові компанії, які закладають її на зберігання, так і населення, яке формує запаси на зиму. Крім того, досить стабільним залишається збут і роздрібні мережі.
Сьогодні фермери в основних регіонах виробництва відвантажують якісну моркву по 18-25 грн/кг ($0,16-0,22/кг), що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Однак при цьому галузеві експерти наголошують, що тенденція зростання цін відзначається виключно у сегменті моркви високої якості, яку закуповують для закладення у сховища.
Зазначимо, що на даний момент ціни на якісну моркву в Україні вже в середньому в 3,3 рази вищі, ніж за аналогічний період минулого року. При цьому деякі виробники планують і надалі підвищувати ціни на моркву за умови збереження сучасних темпів збуту.
Нагадаємо, сезонні овочі та фрукти зазвичай щороку у сезон збирання врожаю дешевшають, після чого з вересня – жовтня і до кінця весни поступово набирають вартість. Цього ж року все було дещо інакше, адже одночасно наклались кілька факторів, що вплинули на ціноутворення, серед яких війна та спекотно-посушлива погода.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!