Технології
Агротехнології, інноваційні рішення, автоматизація, фудтех, біотехнології та цифрові інструменти, що змінюють підходи у сучасному агробізнесі. Експертна аналітика, огляди технологічних трендів та найважливіших розробок, які формують стійке й ефективне майбутнє сільського господарства
-
Перша компанія подала заявку на постачання лабораторного м’яса до ЄС
Європейський сектор культивованого м’яса має величезний потенціал і значні можливості для зростання. На сьогодні продажі культивованого м’яса офіційно дозволені лише…
-
Задля дешевого м`яса: у Китаї будують свинарники-хмарочоси
Зростаючий добробут у Китаї призвів до значного зростання споживання м’яса. У середньому кожен китаєць з’їдає 60 кг свинини на рік,…
-
Агровольтаїка набирає обертів у Канаді та США
Агровольтаїка – інновація в сільському господарстві, що об’єднує вироблення сонячної енергії та фермерство на одній і тій самій ділянці землі
-
Місто в Україні планують зробити повністю енергетично автономним
За звичних умов система працюватиме у традиційному режимі. Однак під час форсмажорної ситуації, зможе перемикатися на альтернативні джерела живлення, зокрема…
-
Морепродукти рослинного походження: сім найкращих веганських брендів креветок
Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної
-
В Японії вчені намагаються перекласти кудкудакання курей на людську мову за допомогою ШІ
Команда дослідників з Японії стверджує, що знайшла спосіб перевести кудкудакання курей за допомогою штучного інтелекту. Науковці розробили систему, здатну інтерпретувати…
-
Нафтовий концерн Orlen випробовує перший водневий локомотив у Польщі
Стратегія Orlen до 2030 року передбачає 7,4 мільярдів злотих ($1,7 млрд) інвестицій у водневі технології на основі відновлюваних джерел енергії…
-
Стартап розробив макарони для схуднення з японської рослини
Корінь конжаку в основному складається з унікальної клітковини під назвою глюкоманнан. Ця клітковина зв’язує воду у 1000 разів більше своєї…
-
Євросоюз зробить мільйонні вливання у здешевлення виробництва лабораторного м’яса
Мета – прискорити розробку стійких і доступних альтернатив м’ясу тварин
-
Корейський стартап створив інгредієнт, який надає рослинам смак м’яса
ACOMS — це протеїн Х-фактора, знайдений і “витягнутий” із морських водоростей. Як повідомляється, він надає м’ясним праймерам рослинного походження смак…
-
З однієї лінії клітин корови вчені зроблять трильйони тонн м’яса
Інноваційна розробка дозволить масово виробляти етичні м’ясні продукти та прокладе шлях до масової комерціалізації, допомагаючи інноваторам подолати проблеми масштабованості та…
-
У Чехії пивовари створили пиво на основі води з повітря
У середньому у світі на виробництво літра пива витрачається 4,5 л води. Чеській пивоварні вдалося скоротити витрату до 2,29 л,…
-
Через застарілі технології Індія втрачає до 80% фруктів та овочів
Дослідники пояснили, що після Китаю Індія є другим у світі виробником фруктів і овочів, але через застарілі технології зберігання та…
-
Y3000 “з майбутнього”: Coca-Cola розробила новий смак за допомогою ШІ
Coca-Cola Y3000 називають "першим футуристичним ароматом, створеним спільно людиною та штучним інтелектом"
-
Українські смарт-вулики встановлять на дослідницьких пасіках у кількох країнах світу
Компанія AmoHive розробила рішення допомоги науковцям, які досліджують хвороби бджіл та наслідки їхнього невдалого зимування
-
Фрукти без дерев: вчені створять у лабораторії персики, вишні та яблука
Це унікальний кейс на ринку лабораторної їжі, де понад 80 компаній у всьому світі прагнуть комерціалізувати клітинне м’ясо та морепродукти
-
На Рівненщині мають намір виробляти моторне пальне з рослинних олій
Нова технологія допоможе зменшити викиди парникових газів
-
Вчені виявили гриби, які знищують токсини у сидрі
Відкриття дає важливе уявлення про механізми деградації патуліну, які зустрічаються в природі, і допоможе знайти нові способи контролю токсичності патуліну…
-
SavorEat запустила робота для друку рослинних гамбургерів
Принтер, який одночасно друкує та готує гамбургери на рослинній основі, вперше був запущений в Ізраїлі восени минулого року завдяки партнерству…
-
Львівські розробники створили універсальний електротрактор для фермерів
Електротрактор “Колос” має потужність 24 к.с., об’єм АКБ 21,5-25,6 кВт*год, інвертор -220 в – 2,7 кВт, сонячну панель 340 Вт,…
-
Лабораторне м’ясо згодом стане доступне абсолютно усім
Дослідження Ark показує, що культивоване м’ясо може стати доступним для масового споживання, якщо будуть досягнуті значні покращення в технології та…
-
В Індії облаштовують міські ферми на дахах муніципальних будівель
Тепер дах адміністративної будівлі являє собою живу демонстрацію прогресивних методів вирощування свіжих органічних овочів, лікарських рослин і ароматичних трав без…
-
Вчені винайшли рослинний підсолоджувач, що у 300 разів солодший за цукор
Новий підсолоджувач дає змогу компаніям, які виготовляють їжу та напої, зменшувати кількість цукру та штучних підсолоджувачів, одночасно покращуючи поживні властивості…
-
Колишня виконавча директорка Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію
"М’ясо" Meati з ферментованого міцелію структуроване як звичайні шматки тваринного аналога. Воно містить 18 г повноцінного білка та незначну кількість…
-
Фермер на Львівщині впроваджуватиме державну програму вироблення біодизеля
На удосконалення технологічного процесу вироблення якісного біодизеля лише цього року фермер використав власних 30 млн грн
-
Науковці вивели сорт гірчиці для отримання м’якої олії
За словами керівника дослідницької групи Навіна Бішта, нова ГМ-гірчиця стабільна і родюча, а це означає, що її можна розмножувати шляхом…
-
Розробники винайшли реалістичну заміну тунця із пшениці та крохмалю
Альтернативний консервований тунець можна використовувати як і оригінальний, наприклад, як начинку для піци чи салату
-
У Канаді відкриють фабрику лабораторного мʼяса
Наразі розробники працюють над прототипами культивованих свинячих сосисок, фрикадельок і маринованих стейків

