Технології
Засоби захисту рослин, препарати від шкідників, ЗЗР, Syngenta, BASF, Bayer, Clearfield, Clearfield+, хімікати, сурфакантивикористання ЗЗР, хімікати проти жуків, фунгіциди, пестициди, гербіциди, інсектициди, родентициди, арборициди, акарициди, бактерициди, нематоциди, родентициди, мікродобрива
-
У супермаркетах вперше з’явилося лабораторне м’ясо: по 200 гривень за упаковку
Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому культивоване м’ясо можна купити, щоб приготувати у себе вдома
Читати далі » -
Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів
Meati займається виробництвом альтернативного м’яса — курячих котлет та яловичих стейків — на основі інгредієнта MushroomRoot, отриманого із грибного міцелію
Читати далі » -
Вчені створили крихітних біонічних роботів-бджіл, які вміють літати роєм (відео)
Попри компактний розмір, кожна бджола BionicBee містить основні компоненти, такі як безщітковий двигун, сервоприводи для управління крилами, акумулятор і комунікаційні…
Читати далі » -
Вчені виростили свинину на каркасі зі спаржі
Прототип точно імітує звичайну свинину за текстурою та смаком, і може прокласти шлях до широкомасштабного біовиробництва
Читати далі » -
Українська ініціатива з використанням мулу для відновлення ґрунтів вийшла у фінал міжнародного конкурсу інновацій
За розрахунками експертів Українського товариства ґрунтознавців та агрохіміків, ефект, який може отримати українська економіка від застосування мулу й донних відкладень…
Читати далі » -
Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію та інвестував у лабораторне м’ясо
Найкраще, що може статися, - це світ, де тваринам не доведеться страждати, - зазначив підприємець
Читати далі » -
Coca-Cola вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом
Використовуючи Azure OpenAI Service, Coca-Cola уже вивчає можливість використання генеративних цифрових помічників на основі штучного інтелекту для покращення показників продуктивності,…
Читати далі » -
Продажі рослинного м’яса зросли у півтора раза
Підприємства громадського харчування відчувають значне збільшення попиту на м’ясні продукти рослинного походження, а оптовий ринок стабільно зростає на 59% з…
Читати далі » -
В Іспанії почали випускати трактори для теплиць
Багатофункціональність мінітрактора забезпечує швидше повернення інвестицій, ніж інші транспортні засоби, оскільки він може виконувати більше завдань, зокрема дощування, прибирання рослинності,…
Читати далі » -
У Німеччині навчилися робити дієтичне та безалкогольне вино із листя
Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату
Читати далі » -
Франція виділить $320 млн для розробки малого модульного реактора Nuward
Однією з головних характеристик установки стане інтеграція перевіреної технології в компактну модульну конфігурацію.
Читати далі » -
Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей
Від дронів до роботів, такі методи доставки можуть змінити спосіб отримання посилок і товарів, відкрити нові можливості для розвитку бізнесу…
Читати далі » -
ІМК поступово переводить елеватори на альтернативне паливо
Наразі вартість зняття тонновідсотка на елеваторах, які працюють на альтернативі, становить близько 12 грн
Читати далі » -
Бренд Unilever створив кросівки із залишків їжі у смітнику
Ідея лежить в основі нової розробки бренду Unilever, а також його стратегії боротьби з харчовими відходами
Читати далі » -
У Чехії вироблятимуть міні-навантажувачі з дистанційним керуванням
Повністю електрична машина забезпечує нульові викиди вуглецю та має мінімальну кількість робочих рідин
Читати далі » -
У Португалії переробили водорості на “осетрову” ікру
Інноваційні продукти містять хлорелу, тетрасельміс та морські водорості без ГМО
Читати далі » -
В ЄС розробляють правила для безалкогольного вина
Ринок безалкогольного вина в ЄС все ще є маргінальним, особливо порівняно з ринком безалкогольного пива, але попит зростає і вже…
Читати далі » -
Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив свій перший завод
Нині загалом вже 156 компаній по всьому світу досліджують і інвестують у м’ясо та рибу з клітинних культур
Читати далі » -
Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів
Генетична модифікація також може бути використана для підвищення поживності їжі. Наприклад, культури можна модифікувати, щоб вони містили більший рівень вітамінів…
Читати далі » -
В ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин
Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів
Читати далі » -
Сільське господарство потрапило до пріоритетних галузей економіки України де використовуватимуть ШІ
Державна програма визначає пріоритетні напрями та основні завдання розвитку технологій штучного інтелекту та впроваджує механізми державної підтримки, спрямовані на створення…
Читати далі » -
В Австралії погодили польові випробування ГМ пшениці та ячменю
Відповідні ГМ сорти створені з метою підвищення врожайності та стійкості до кліматичних та інших стресів
Читати далі » -
“Атомний” стартап Last Energy продемонстрував прототип свого мікроядерного реактора
Демонстрація в основному мала на меті показати промисловості, що менша, ефективніша версія ядерної енергетики можлива
Читати далі » -
Винахідники презентували робота, який зрізає спаржу
Комп’ютерне бачення платформи з підтримкою штучного інтелекту дозволяє визначати координати пагона, прогнозувати розташування інших пагонів
Читати далі » -
На Сумщині пенсіонер поставив на городі вітрогенератори, які зробив за власними кресленнями
За оптимальних умов, коли вітер сягає 8-10 м/с, установка виробляє 4 КвТ електроенергії
Читати далі » -
Штучний інтелект допоможе фермерам виявляти сіру гниль дистанційно
Інновація може значно зменшити використання засобів захисту рослин
Читати далі » -
Австрійський водневий трактор заправляють на деревній ТЕЦ: фахівці пояснили складність проєкту
Водень отримують не на централізованих заправках на автомагістралях, а на місцевих ТЕЦ
Читати далі »