Технології
Агротехнології, інноваційні рішення, автоматизація, фудтех, біотехнології та цифрові інструменти, що змінюють підходи у сучасному агробізнесі. Експертна аналітика, огляди технологічних трендів та найважливіших розробок, які формують стійке й ефективне майбутнє сільського господарства
-
Китай вироблятиме авіаційне біопальне з харчової олії
Китайські компанії з виробництва біопальне планують запустити заводи протягом наступних 18 місяців, щоб виробляти в цілому понад 1 млн т…
-
Вчений NASA створив робота, який випікає 120 піц за годину
PZZA автоматизує нанесення соусу, додавання сиру і начинок, а також випічки піци
-
“Кернел” розробив ШІ-модель прогнозування фаз розвитку кукурудзи та соняшнику
“Кернел” почав використовувати ШІ-модель для прогнозування фаз розвитку кукурудзи та соняшнику. Це власна розробка компанії, яка дає можливість більш точно планувати захист рослин…
-
Соняшниковий концентрат адаптували для годівлі риб
Результати дослідження продукту в Норвегії показали, що коефіцієнт засвоюваності білка атлантичним лососем становить 84,3%
-
Nutella нарешті стане продуктом для веганів
Рецепт нової пасти дуже схожий на оригінальний, за винятком того, що сухе молоко замінено на поки що секретний рослинний інгредієнт
-
Bailey’s запакували у нові пляшки з ячменю, які легко утилізуються
Технологія продукує на 80% нижчі порівняно з пластиком і вологим формуванням викиди CO2
-
У Києві створюють перші дощові садки (фото)
Дощові садки здатні поглинати, затримувати та фільтрувати до 90% води, що потрапляє на їхню поверхню
-
Перший у світі балкер для перевезення вугілля із жорстким вітрилом виконав сім рейсів до Японії
Використання вітряного двигуна дозволяє скоротити щоденну витрату суднового пального до 17%
-
У супермаркетах вперше з’явилося лабораторне м’ясо: по 200 гривень за упаковку
Вперше з моменту затвердження три з половиною роки тому культивоване м’ясо можна купити, щоб приготувати у себе вдома
-
Найбільша інвестиція в альтернативне м’ясо — $0,4 млрд отримали стейки з грибів
Meati займається виробництвом альтернативного м’яса — курячих котлет та яловичих стейків — на основі інгредієнта MushroomRoot, отриманого із грибного міцелію
-
Вчені створили крихітних біонічних роботів-бджіл, які вміють літати роєм (відео)
Попри компактний розмір, кожна бджола BionicBee містить основні компоненти, такі як безщітковий двигун, сервоприводи для управління крилами, акумулятор і комунікаційні…
-
Вчені виростили свинину на каркасі зі спаржі
Прототип точно імітує звичайну свинину за текстурою та смаком, і може прокласти шлях до широкомасштабного біовиробництва
-
Українська ініціатива з використанням мулу для відновлення ґрунтів вийшла у фінал міжнародного конкурсу інновацій
За розрахунками експертів Українського товариства ґрунтознавців та агрохіміків, ефект, який може отримати українська економіка від застосування мулу й донних відкладень…
-
Спадкоємець м’ясного бізнесу продав компанію та інвестував у лабораторне м’ясо
Найкраще, що може статися, - це світ, де тваринам не доведеться страждати, - зазначив підприємець
-
Coca-Cola вкладає мільярд доларів в експеримент зі штучним інтелектом
Використовуючи Azure OpenAI Service, Coca-Cola уже вивчає можливість використання генеративних цифрових помічників на основі штучного інтелекту для покращення показників продуктивності,…
-
Продажі рослинного м’яса зросли у півтора раза
Підприємства громадського харчування відчувають значне збільшення попиту на м’ясні продукти рослинного походження, а оптовий ринок стабільно зростає на 59% з…
-
В Іспанії почали випускати трактори для теплиць
Багатофункціональність мінітрактора забезпечує швидше повернення інвестицій, ніж інші транспортні засоби, оскільки він може виконувати більше завдань, зокрема дощування, прибирання рослинності,…
-
У Німеччині навчилися робити дієтичне та безалкогольне вино із листя
Для створення безалкогольного вина дослідники використовують листя нових сортів винограду, адаптованих до зміни клімату
-
Франція виділить $320 млн для розробки малого модульного реактора Nuward
Однією з головних характеристик установки стане інтеграція перевіреної технології в компактну модульну конфігурацію.
-
Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей
Від дронів до роботів, такі методи доставки можуть змінити спосіб отримання посилок і товарів, відкрити нові можливості для розвитку бізнесу…
-
ІМК поступово переводить елеватори на альтернативне паливо
Наразі вартість зняття тонновідсотка на елеваторах, які працюють на альтернативі, становить близько 12 грн
-
Бренд Unilever створив кросівки із залишків їжі у смітнику
Ідея лежить в основі нової розробки бренду Unilever, а також його стратегії боротьби з харчовими відходами
-
У Чехії вироблятимуть міні-навантажувачі з дистанційним керуванням
Повністю електрична машина забезпечує нульові викиди вуглецю та має мінімальну кількість робочих рідин
-
У Португалії переробили водорості на “осетрову” ікру
Інноваційні продукти містять хлорелу, тетрасельміс та морські водорості без ГМО
-
В ЄС розробляють правила для безалкогольного вина
Ринок безалкогольного вина в ЄС все ще є маргінальним, особливо порівняно з ринком безалкогольного пива, але попит зростає і вже…
-
Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив свій перший завод
Нині загалом вже 156 компаній по всьому світу досліджують і інвестують у м’ясо та рибу з клітинних культур
-
Генетично модифіковані продукти: переваги та ризики для споживачів
Генетична модифікація також може бути використана для підвищення поживності їжі. Наприклад, культури можна модифікувати, щоб вони містили більший рівень вітамінів…
-
В ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин
Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі Meatable у Лейдені після отримання дозволу від уряду Нідерландів

