Новини    01 жовтня 2017 19:43

Приготувати борщ найдешевше на Львівщині


Асоціація постачальників торговельних мереж порахувала вартість борщу на середину вересня у чотирьох великих містах – Києві, Львові, Одесі та Харкові. Як виявилось, найдешевший борщ на заході країни – на Львівщині, а найдорожчий на півдні – на Одещині. Різниця в вартості страви складає 15%, повідомив на своїй сторінці в Facebook Олексій Дорошенко, голова асоціації.

«Для дослідження взяли найбільш простий рецепт борщу: на 3,5-4 літри води 600 грамів свинини, по 50 грамів буряка та картоплі, 300 грамів капусти, по 20 грамів моркви та цибулі й 250 грамів сметани», – зазначає Дорошенко.

У Львові найдешевша свинина для борщу обходиться у 60,7 грн за визначену кількість грамів, буряк та картопля – по 2,6 грн, капуста – 1,4 грн, морква –1,3 грн, цибуля –1,2 грн, сметана – 10,1 грн. Сукупна вартість борщу – 80 грн.

У Харкові вартість інгредієнтів була наступною: свинина – 64,5 грн, буряк – 2,2 грн, картопля – 3,2 грн, капуста – 1,6 грн, морква – 1,4 грн, цибуля – 1,2 грн, сметана – 10,3 грн. А отже вартість борщу складає 84,4 грн.

В Одесі на свинину довелося викласти більше свинина – 67,9 грн за 600 грамів. Буряк та картопля обійшлась в 3,6 грн, капуста – 2,1 грн, морква – 1,7 грн, цибуля – 1,4 грн, сметана – 11,2 грн. Отже, в Одесі вартість приготування борщу становить 91,5 грн.

У місті Києві свинина з кісткою коштувала на середину вересня 66,2 грн за 600 грамів. Вартість буряку – 3,1 грн, картоплі – 4,2 грн, капусти – 2 грн, моркви – 1,7 грн, цибуля – 1,3 грн, сметани – 11,8 грн. Тобто вся страва коштує 90,3 грн.

За розрахунками Економічного дискусійного клубу, в серпні середня вартість борщу по Україні становила 83,37 грн, в липні – на 2,85 грн більше.

Ще немає новин у цій стрічці ...