Новини     1 рік тому

Попит на індичатину щороку росте на 30%


Пересічний українець щороку споживає 0,2-0,3 кг індичатини. Це вдесятеро менше, ніж в інших країнах. В Ізраїлі цей показник складає 12 кг, в Польщі – 6 кг, повідомляє ProConsulting.

Проте попит на індичатину в Україні з кожним роком росте на 20-30%, зазначають експерти. При виробництві 22 000 тонн потреба внутрішнього ринку оцінюється в 90-100 тис. тонн. Найвищий попит – у Київській, Дніпропетровській і Харківській областях.

«Рентабельність бізнесу на індичатині становить в середньому 20-25%. Інтерес інвесторів до нього росте, попри дефіцит професійних кадрів», – зазначають в ProConsulting.

За розрахунками, кошти, вкладені в створення підприємства з виробництва індичатини потужністю до 120 000 голів у рік, окупляться через 5,6 років. Розрахункова рентабельність такого бізнесу складе 26,5%.

Для швидкого розвитку мережі племінних і товарних підприємств по випуску м’яса індички експерти рекомендують використовувати існуючі, але непрацючі тваринницькі ферми. Їх лише потрібно переобладнати для дотримання сучасних стандартів.

За офіційною статистикою, у 2016 році поголів’я індиків в Україні складало 1,8 млн голів, що на 41% менше показника 1991 р. та на 13,7% менше, ніж у 2015 році.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Читайте також