Понад 30 га у Парижі віддадуть під високотехнологічні теплиці

Про це повідомляє FreshPlaza.
У Франції стає популярною міська агрокультура, зокрема, парижани виявляють інтерес до органічних продуктів місцевого виробництва. Тому успіх мають міські високотехнологічні агростартапи, зокрема, вертикальні ферми, оскільки територій для землеробства у сучасному Парижі на поблизу нього обмаль.
До речі, Parisculteurs широко використовує для озеленення дахи.
Є й інші приклади міських ферм. Французький стартап Neofarm взяв у користування свою першу високотехнологічну теплицю у декількох кілометрах на захід від Парижу. У невеликому містечку Сен-Ном-ла-Бретеш на площі 1000 кв м вирощують моркву, салат та боби. Різні види овочів висаджуються разом, використання пестицидів зведене до мінімуму. Стартап також зайнятий розробкою робота для просапування. Він використовує онлайн-інструменти для оптимізації процесу. Neofarm хоче розробити модель для мікроферм і робить ставку на органічну продукцію поблизу міста.
Читайте: Помідори з підземної теплиці: кейс господаря з Тернопільщини
Ще один французький стартап, Agricool, вирощує полуницю та зелень у контейнерах. За даними Agricool, закрита система поливу використовує на 90% менше води, ніж звичайне землеробство. Прагнення споживачів отримувати екологічно чисті продукти місцевого виробництва рухає розвиток інновацій.
Раніше Landlord розповідав про вражаючий проєкт нідерландської компанії – найбільшу теплицю в Північній Америці.