Новини    23 жовтня 2018 10:04

Переробні підприємства ДПЗКУ перейшли на НАССР


Відповідно до Закону Україні «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» переробні підприємства Державної продовольчо-зернової корпорації України завершили процес сертифікації на відповідність вимог системи НАССР або ISО 22000:2007 «Системи управління безпечністю харчових продуктів». Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв LANDLORD, До 20 вересня 2018 року систему НАССР повинні у себе запровадити виробники готової продукції, яка не містить інгредієнтів тваринного походження. До 20 вересня 2019 року вимоги НАССР повинні запровадити малі виробництва.

«Впровадження системи НАССР на переробних філіях ДПЗКУ гарантує забезпечення стабільно-високої якості продукції за рахунок систематичного контролю на всіх стадіях виробництва у відповідності з міжнародними нормами. Також це дозволить підприємствам зміцнити довіру споживачів, замовників і органів нагляду, покращити ділову репутацію та імідж філій, розширити мережу споживачів переробної продукції (борошна, пластівців, комбікормів та висівок) та вийти на міжнародні ринки», – повідомляють у ДПЗКУ.

Впровадження системи НАССР є доволі тривалим процесом, який стосується всіх секторів підприємства та персоналу. Наступним кроком в ДПЗКУ  планують впровадити систему НАССР на елеваторах, що зможе гарантувати безпеку українського зерна при зберіганні та транспортуванні, забезпечивши філіям додаткові конкурентні переваги та інвестиційну привабливість, а також підвищити економічний інтерес до українського збіжжя на міжнародних ринках.

Система керування безпекою харчових продуктів НАССР (аналіз ризиків і контролю критичних точок) є одним із найнадійніших засобів захисту споживачів. Вона гарантує безпечність продукції на всьому шляху харчового ланцюжка, дає змогу виявляти усі критичні умови, які можуть вплинути на безпечність кінцевого продукту, усувати їх і контролювати.

Ще немає новин у цій стрічці ...