Новини партнерів

Ситні вегетаріанські страви: 3 прості рецепти для кожного дня

Якщо хочеш урізноманітнити свій раціон і спробувати щось нове, спробуй ці ситні та поживні вегетаріанські страви. Легкі у приготуванні, вони чудово підходять для щоденного меню. Навіть поціновувачам м’яса вони сподобаються. Вегетаріанські рецепти від Львівські дріжджі зможе опанувати господиня з будь-яким досвідом!

AD_4nXdheKVGngI-jQBQR4DQIkI7hZ53YgA-FEWJjsSJZMgtj5qbIUFnShaG62K31x9_yMp1OPjwNhCcppMH7TmUbb4chyKcZ2F-LtO9o0-gHO0r_sK72rgGG9kR9i9bk6hazSNZypT0Dl401WApXAZ1T7UyJhFY?key=okwieQvqMdeH_zDUdO7ZDg

Піта з улюбленою начинкою

Піта — це пласка, кругла хлібина з пшеничного борошна. Її особливість полягає в тому, що в процесі випікання в ній утворюється порожнина. В цю “кишеньку” можна покласти будь-яку начинку та смачно нагодувати близьких.

Щоб приготувати піту, візьміть:

  • 500 г борошна;
  • по 1 ч. л. солі та цукру;
  • 12 г сухих Львівських дріжджів;
  • 2 ст. л. олії;
  • близько 300 мл води.

Змішайте усі інгредієнти та замісіть еластичне тісто. Поділіть його на рівні частини по 100-120 г, трохи припорошіть борошном та залиште відпочити в теплому сухому місці на 15 хв. Розкачайте отримані заготовки в кружечки діаметром близько 15 см, викладіть на деко та залиште ще на 15 хв.

Перш ніж відправити піти в духовку, попередньо розігріту до 250°С, перегорніть заготовки на інший бік. Випікайте 10 хвилин.

Готові піти обережно розріжте уздовж не до кінця та викладіть в “кишеню” улюблену начинку. Для вегетаріанського варіанту страви можна запекти баклажани та перець. Додати до них гриби, авокадо, помідори, цибулю, зелень та соус песто.

Вареники з капустою

Українська класика, що ніколи не вийде з моди. Легкі та ситні вареники з тушкованою капустою — чудовий вибір для обіду або вечері.

Для тіста візьміть:

  • 3 склянки борошна (160-180 г);
  • 1 яйце;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 склянка теплої води (250 мл).

В глибоку миску просійте борошно, додайте сіль та зробіть поглиблення. Вбийте туди яйце та поступово додавайте воду, замішуючи тісто. Замішуйте близько 10 хвилин, доки воно стане гладким та еластичним. Накрийте його харчовою плівкою та залиште на пів години.

Для начинки знадобиться:

  • 1 кг капусти;
  • 1 цибулина;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 2 ст. л. олії;
  • сіль, перець.

Подрібніть овочі, а часник розчавіть. Спочатку обсмажте цибулю, потім додайте капусту та тушкуйте під кришкою на середньому вогні до м’якості. За 5 хв покладіть часник, сіль та перець.

Розкачайте тісто на однакові кружечки, викладіть начинку та з’єднайте краї. Закип’ятіть воду, підсоліть, обережно викладіть вареники та варіть 3-5 хв, доки вони не «піднімуться догори».

Лазанья з овочами

Ніжні шари тіста з соковитими овочами, соусом бешамель та сиром — завжди смачно. Пропонуємо приготувати вегетаріанську варіацію італійської страви.

Листи для лазаньї можна придбати готові або зробити самостійно — знадобиться борошно, олія, яйця та сіль. Замішайте еластичне тісто, що не липне до рук. Дайте відпочити 30 хв, а потім розкачайте та поріжте на смуги по 3-5 см.

Інші інгредієнти:

  • овочі — баклажани, кабачки, перець, цибуля, помідори;
  • сир — моцарела, пармезан;
  • соус бешамель — вершкове масло, борошно, молоко, сіль, перець, мускатний горіх.

Для соусу бешамель розтопіть масло, додайте борошно, поступово влийте молоко та варіть до загустіння. Наріжте овочі, обсмажте та тушкуйте з томатами. Викладіть у форму шарами: соус, тісто, овочі, сир. Випікайте в розігрітій до 180°С духовці до золотавої скоринки.

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку