Кава з Коста-Ріки: чому саме її полюбляють гурмани

Ритм сучасного життя та кава – це дві речі, які доповнюють один одного. Популярність цього напою зумовлена не лише його приємним смаком та ароматом, проте тими ефектами, які він чинить на свідомість та енергію. Купити каву розчинну – крок, який допоможе вам не виходячи з дому заварювати улюблені кавові смаки та бадьорити тіло та розум.
Кава з Коста-Ріки
Збудливі властивості кофеїну допомагають на певний час відчути приплив енергії, що сприяє активній діяльності. Рекомендується вживати каву не з самого ранку, а приблизно об 11-12 годині, тоді ви не так швидко відчуєте знесилення після ефекту збудження. Підтримувати бадьорість та концентрацію увагу під час робочих перерв можна за лічені секунди. Крім того, часто кава стає відмінним стимулятором для творчості та розв’язання задач. Антиоксиданти, що містяться в каві, сприяють боротьбі з короткочасним стресом, проте не рекомендується на постійній основі спиратися на цей ефект, адже з часом це може надати зворотній зв’язок. У світі, де швидкість та ефективність цінуються дуже високо, кава стала не лише смачним, але й корисним напоєм, який допомагає впоратися з викликами сучасного життя. Зокрема кава з Коста-Ріки особливо цінується серед кавових гурманів. Чому саме вона?
- Кліматичні умови в країні ідеально підходять для вирощування кави сорту арабіка. Він відзначається особливо вишуканим та для його ефективного зростання беруть виключно високогірні зони. Високі плантації кавових кущів серед збережених лісових зон сприяють виробництву кави високої якості.
- Терруар, в якому росте кава в Коста-Ріці, також грає ключову роль у її смакових властивостях. Різноманітність ґрунтів у цьому регіоні, високогірні лани, багатофакторний клімат – всі ці фактори разом надають каві унікальний смак, що відрізняється незвичайним ароматом.
- Кавові зерна з цієї країни відрізняються нотками тропічних фруктів у напоях, віддають солодкими відтінками та створюють оптимальний баланс кислотності.
Завдяки ретельному відбору сортів, особливостям обробки та виваженому обсмажуванню, кава з Коста-Ріки отримала впізнаваний смаковий профіль, який оцінюють експерти та шанувальники напоїв з вишуканих сортів кави.
Робуста чи арабіка: що обрати
Переважно в Коста-Ріці вирощується кава сорту арабіка, проте також ви зможете знайти робусту від цього виробника. Зробити правильний вибір вам допоможе розуміння характеристик кожного з видів:
- Арабіка відзначається більш ніжним смаком та не настільки міцна, як робуста. Вона зазвичай має ширший спектр смакових відтінків: це можуть бути фрукти, цитрусові, квіткові або ягідні нотки. Має вищий рівень кислотності, що надає кавовим напоям освіжаючий смак.
- Робуста – міцна кава, яка має виражений грубий смак з виразними відтінками гіркоти. Має темніше забарвлення та більший вміст кофеїну.
Інтернет-магазин VizOK пропонує каву на будь-який смак.