Новини партнерів

Чи варто купувати біле вино: потенційна користь для здоров’я

Червоне вино багате на антиоксиданти, які містяться в кісточках і виноградній шкірці. Тому не дивно, що для супроводу вечора п’ятниці покупці зазвичай зупиняються саме на ньому. Червоне вино також допомагає регулювати показники цукру в крові, знижувати концентрацію шкідливого холестерину, покращувати когнітивні функції. Як виявилося, біле сухе вино — не менш корисне, особливо якщо купувати його в перевіреному місці, наприклад за посиланням: https://goodwine.com.ua/ua/vino/cvet/belye.html/f/sweet-sukhe — в інтернет-магазині GoodWine.

Детальніше про користь вживання білих сухих вин

Ключові переваги:

  1. Покращення серцево-судинної та метаболічної функцій. Біле вино містить високу концентрацію поліфенолів, калію та магнію, які саме в такій комбінації захищають і підтримують здоров’я серця. Водночас мінерали, такі як цинк та селен, пришвидшують метаболізм. Це також сприяє втраті надмірної ваги.
  2. Зміцнення легень. Це заслуга флавоноїдів. Вони зменшують запалення дихальних шляхів, наприклад, під час бронхіту.
  3. Зниження ризику захворювання нирок. Біле сухе вино містить кавову кислоту, яка запобігає прогресуванню патологій видільної системи. Фосфор допомагає виводити токсини.
  4. Покращення пам’яті. Біле вино також містить антиоксиданти, які протидіють когнітивним порушенням, особливо — віковим. Один із прикладів — хвороба Альцгеймера.
  5. Підтримання рівня холестерину. Дослідження показали, що біле вино знижує показники ЛПНГ.

Чи корисно готувати з додаванням білого сухого вина

Відповідь — так. До того ж біле вино може підкреслити смак деяких продуктів і страв. Основні рекомендації:

  1. Ретельно вибирайте біле вино. Наприклад, рислінг додає легку кислинку, а витримане шардоне — терпку нотку на фініші.
  2. Винна кислота — найкраще рішення для маринаду. Поєднуйте її з птицею, рибою, морепродуктами.
  3. Не додавайте біле вино в страви безпосередньо перед поданням на стіл — дайте алкоголю проготуватися разом із їжею, щоб посилити пікантний смак.
  4. Кількість винної кислоти визначайте з огляду на густину страв. Наприклад, для приготування одного літру бульйону достатньо 2–4 ложок білого вина.

Щоденна норма вживання білого сухого вина

Для отримання потенційної користі важливо дотримуватися норм. Порівняно безпечна доза — 100–150 мл для жінок і 170–220 мл для чоловіків.

Порцію можна трохи збільшити, якщо вибрати варіант із низьким процентом алкоголю. Оптимальний показник — 12,5%. Також спробуйте знайти біле вино з мінімальною кількістю цукру — до 10 г/л. Окремої уваги варта органічна рослинна сполука — ресвератрол. Це потужний природний антиоксидант, який допомагає знизити кров’яний тиск, захистити мозок і зменшити біль у суглобах. Що насиченіший танінний профіль, то вищий вміст ресвератролу.

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку