Дослідники Науково-дослідного інституту Південної Австралії розробили сорт вівса з підвищеним рівнем бета-глюкану – природного цукру, який допомагає знизити рівень холестерину в крові.
Новий сорт під назвою Kowari – це овес карликового типу, який має високу врожайність і кращу стійкість до хвороб. Насіння стане доступним для австралійських фермерів наступного року.
Kowari є продуктом Національної програми вирощування вівса SARDI, яка діє з 2003 року. В рамках програми випущено більшість сортів цієї сільськогосподарської культури на австралійському ринку.
«Наша мета полягає в тому, щоб вивести на ринок нові сорти, які приносять вигоду для виробників, підвищуючи їх продуктивність та рентабельність. У нас високі очікування від Kowari», – зазначив Стів Амері, менеджер компанії Heritage Seeds, яка є одним з інвесторів проекту.
Учені все частіше задумуються, як зробити нові сорти рослин кориснішими для здоров’я людини. До прикладу, нещодавно група британських учених вивела сорт пшениці з підвищеним вмістом заліза.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!