У консервному цеху Маневицького лісництва, що у Волинській області, на внутрішній ринок планують переробити до 3000 тонн грибів. Зокрема, білих, польських, маслюків, опеньків і лисичок.
Завдяки співпраці з підприємством з Одеси, два роки поспіль волинські гриби експортують до Ізраїлю й Панами. Нині очікують на нове замовлення. Потужності цеху за тиждень дозволяють переробити до 4000 тонни грибів.
Продукцію закуповують у населення – і свіжою, і напівфабрикати. Приміром, за 1 кг варених маслюків виплачують по 35 грн. Якість грибів ретельно перевіряють.
«Є спеціаліст, який понад 30 років займається збором грибів і співпрацює з цехом, а також з великими підприємствами інших областей, тож питання якості продукції не виникає, – каже Світлана Думська, прес-секретар Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Уся продукція має відповідні сертифікати, проходить радіологічний контроль».
Загалом консервний цех Маневицького лісництва виробляє 40 видів продукції. Серед них – варення, компоти із чорноплідної горобини, груш і яблук, сік із пізніх сортів яблук, маринований часник і буряки, щавель для борщу з лісової сировини.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!