Кейси
-
Крафтовий кольоровий сир: кейс сироварні із Закарпаття
На сироварні міста Перечин виготовляють крафтовий різнокольоровий сир: червоний, жовтий, синій, зелений, і навіть – чорний по 800 грн за…
Читати далі » -
Натурпродукти та екскурсії до лимонного саду: кейс господарів із Запоріжжя
Сім'я із Запорізької області вирощує майже 100 лимонних дерев. Плоди з однієї теплиці господарі продають, а до іншої організували екскурсії.
Читати далі » -
«Вірландія» на 45 гектарах: грузинський художник вирощує віслюків заради цілющого молока
Ослине молоко покращує дитячу імунну систему та допомагає лікувати вітрянку, кашлюк та скарлатину.
Читати далі » -
150 тисяч за сезон: в Україні сотні ферм заробляють на равликах
За сезон невеликі господарства, які вирощують равликів, можуть отримати прибуток біля 150 тисяч гривень. Вкласти в створення умов для функціонування…
Читати далі » -
Екологічні та натуральні продукти: кейс еко-ферми з Чернігівщини
У селі Сираї, що на Чернігівщині, виробляють сири, масло, йогурти та іншу натуральну молочну продукцію без хімії. Тут працює унікальне…
Читати далі » -
З економіста в сировари: як фермер на Тернопільщині розводить кіз
Колишній економіст взявся розводити кіз на Тернопільщині, аби врятувати село від вимирання.
Читати далі » -
Мільйон коників на експорт: кейс турецької ферми
Ферма в курортному місті Анталія щорічно експортує 1 мільйон коників. Тут вирощують живі приманки- 12 видів комах.
Читати далі » -
2 млн інвестицій: ITшники з Рівного вирощують равликів й експортують до ЄС
Про це розповідає телеканал Рівне 1. Двоє фахівців ІТ із Рівного два роки тому вирішили інвестувати в новий для себе…
Читати далі » -
Екологічно та тепло – киянин виготовляє будматеріали з конопель
Стіни «дихають», а на опаленні взимку можна суттєво зекономіти. Киянин Сергій Коваленков розробив технологію виготовлення будівельних матеріалів із промислових конопель.
Читати далі » -
Помідори з підземної теплиці: кейс господаря з Тернопільщини
Степан Андреїв з села Трибухівці, що в Тернопільській області, вирощує овочі за унікальною технологією: у підземній теплиці. Це дозволяє збирати…
Читати далі » -
Бізнес на гарбузовому насінні – кейс фермерів Волині
Сімейне фермерське господарство з села Запілля Любомльської громади, що на Волині, вже кілька років спеціалізується на вирощуванні гарбузів.
Читати далі » -
Морепродукти з лабораторії: у Сінгапурі вирощують штучні креветки та лобстери
Зараз кілограм штучного м’яса коштує $5 тис. Через 3-5 років стартап планує вийти на масовий ринок
Читати далі » -
Французький делікатес: кейс фермера із Прикарпаття з вирощування каплунів
Фермер з Івано-Франківщини вирощує кастрованих півнів. Їх м’ясо має унікальні смакові властивості - у ресторанах це вишуканий делікатес.
Читати далі » -
Кейс: на Донеччині працює роботизована ферма на унікальному обладнанні
Після технічного переоснащення ферми в Нікольському районі вдалося оптимізувати процеси та збільшити надої.
Читати далі » -
Кейс: як зробити цукати з овочів та фруктів
Віра Кузьменко, власниця тепличного господарства з Кам’янки-Дніпровської, що в Запорізькій області, переконана: цукати можна робити з будь-яких ягід і навіть…
Читати далі » -
Фермер на Вінниччині виводить нову породу корів
Нову для України породу корів – момбельярд – із вищим виходом білка в молоці, намагаються вивести в селі Мухівці Немирівського…
Читати далі » -
Українські еко-чіпси: від яблук до буряка
Сушимо все: від яблук до буряка, розповідають виробники вітчизняних екологічних чіпсів. Їхня продукція вже побувала на виставці в ОАЕ. Потенційні…
Читати далі » -
Як зробити господарство ефективним: кейс фермера з Хмельниччини
Фермер із Хмельниччини Сергій Томашенко за кілька років збудував успішне господарство і сформулював для себе кілька принципів успіху.
Читати далі » -
В Україні працює єдиний у світі музей медоваріння
Колишній інженер-конструктор, кандидат технічних наук Василь Соломка відроджує традиції медоваріння. Навчає усіх охочих варити питний мед за старовинними рецептами й…
Читати далі » -
Від Узбекистану до Португалії: українець запускає верміферми по усьому світу
Український технолог Михайло Бондаренко розширює ферми з виготовлення біогумусу не лише в багатьох містах України, а й в країнах Європи…
Читати далі » -
Італійський делікатес: кейс фермерів із Херсонщини
5 різних смаків та 3 паштет-соуси. Фермери з Херсонщини виготовляють італійський делікатес, якого не бракує в сонячних степах Херсонщини, –…
Читати далі » -
Фермери зі Львівщини випробовують безприв’язну технологію утримання ВРХ
Кейс фермерів зі Львівщини – корови на свіжому повітрі. Безприв’язна технологія вигідна, бо знижує собівартість молока, переконані власники сімейної ферми…
Читати далі » -
Кейс фермерів зі Львіщини: козиний сир з лавандою та чилі
Родина Кмітів має власну ферму «Мукко» та міні-завод з виробництва 15 видів екзотичних сирів з козиного та коров’ячого молока.
Читати далі » -
Нідерландська компанія Lowlander зварила пиво із ялинок
Новорічні ялинки на пиво перетворює компанія з Нідерландів. Екологічну акцію From Tree to Tipple (“Від дерева до напою”) пивовари започаткували…
Читати далі » -
Стебла земляної груші замість дров: українець експортує паливні гранули до ЄС
Пелети зі стебел земляної груші виготовляє на Івано-Франківщині Василь Стеф’юк. Невибаглива рослина дуже вигідна для твердого палива. Адже З гектара…
Читати далі » -
4 т яблук у переробці: як родина Семерогів на Київщині виготовляє сік прямого віджиму
У селі Святопетрівське Київської області вже кілька років діє сімейна ферма, що виготовляє 100% натуральний яблучний сік. Переробляють переважно солодкі…
Читати далі » -
На Вінниччині діє ферма з вирощування крокодилів
Уже десять років поспіль у Вінниці працює ферма, де вирощують крокодилів. Окремі рептилії сягають у довжину до 4 метрів.
Читати далі » -
$50 та година на догляд: на Львівщині фермери вирощують черв’яків
Мінімум витрат на розвиток бізнесу – лише $50 на місяць. Зате хороша віддача. Галицькі фермери Юрій Поляков та Ірина Миронова…
Читати далі » -
Пасічники Миколаївщини розробили розумні вулики
Кількість бджіл, температура, вага вулика й сонячна радіація – це параметри, які контролює «розумний вулик». Завдяки цій технології пасічник із…
Читати далі » -
1100 голів ВРХ та сироварня – кейс подружжя Зіновських із Одещини
Корови цілий рік на свіжому повітрі… Подружжя фермерів Наталі та Ростислава Зіновських із села Шабо Білгород-Дністровського району Одеської області відкрили…
Читати далі »