Кейси
-
Маски із прополісними положками – унікальне рішення українських бджолярів
Один із вітчизняних бджолярів запропонував виготовлення захисних масок із незвичного матеріалу - прополісних положків. Така маска не тільки захищає від…
Читати далі » -
Як захиститися від коронавірусу на підприємствах: правила поведінки для робітників ІНФОГРАФІКА
Інфографіка та поради від ООН ФАО, які допоможуть убезпечити себе й не допустити поширення небезпечного вірусу.
Читати далі » -
Сири роли: кейс фермера із Прикарпаття
Сировар із Прикарпаття Ігор Небилович заснував власне господарство "Еко-Карпати", й успішно виготовляє унікальні для України сири роли.
Читати далі » -
У Миколаєві запрацювали віртуальні ринки
Миколаївські підприємці у соціальній мережі Facebook запустили декілька відкритих груп, які фактично стали віртуальним ринком продуктів харчування. Лише за кілька…
Читати далі » -
Як обійти карантин і легально продавати мясо: кейс канадського фермера
Канадець Рональд Макфарлейн із острова Принца Едуарда знайшов спосіб, як обійти карантинну заборону й продовжити продавати м’ясну продукцію постійним покупцям.…
Читати далі » -
Експорт курячого посліду по 1 тис. грн/т: кейс фермерів із Миколаївщини
У Баштанському районі Миколаївщини нове приватно-комерційне підприємство налагодило виробництво органічних добрив на основі курячого посліду, змішаного з листям, травою та…
Читати далі » -
Кошики, пляшки та крісла-гойдалки з лози: кейс господарів із Закарпаття
В селі Іза майже усі мешканці займаються лозоплетінням. Плетуть кошики, крісла-гойдалки, обплітають пляшки для вина та свяченої води. Продають вироби…
Читати далі » -
12 видів сиру за тиждень: кейс фермера-кримчанина
Переселенець з Криму разом із сім'єю живе на Черкащині та виготовляє сир. Серед продукції: тверді італійські сири, бринза, качотта. Рецепти…
Читати далі » -
Чуфа, гумі, амарант: екзоти без хімії – кейс фермера з Луганщини
Позбувся колорадського жука й вирощує екзоти – фермер Олексій Бут освоює органічне землеробство.
Читати далі » -
Які ризики равликового бізнесу – Віталій Бучко
Не вкладав би у равликову ферму гроші, якби знав про великі ризики, говорить фермер зі Львівщини.
Читати далі » -
Використовує рибу для вирощування рослин: кейс фермера з Великої Британії
У Делаварі колишній вчитель вирощує зелень у незвичний спосіб - для підживлення рослин використовує риб'ячі відходи. За час існування бізнесу…
Читати далі » -
Чорна ікра на експорт: кейс фермерів із Київщини
Юрій та Антон Яременки вклали $1 млн у власну акваферму Bester та випускають на ринок по 800 кг чорної осетрової…
Читати далі » -
Слимаки в олії або в томаті – в Україні з’являться екзотичні консерви
Консерви з равликів виготовлятимуть в Україні, але йтимуть вони переважно на експорт.
Читати далі » -
Шеврон, моцарела та гауда: фермер з Волині виготовляє 15 видів сиру
Господар з села Хорлупи Ківерцівського району тримає сотню кіз. Сир продає різний: копчений в бочці на фруктових гілках, вимочений у…
Читати далі » -
Кейс фермера з Вінниччини: екзотичне хлібне сорго, кучерява капуста, батат
Замість того, щоб вирощувати звичну картоплю та капусту, вінничанин Олег Міхеєв плекає їхніх екзотичних родичів. Про користь капусти браунколь, або…
Читати далі » -
500 гривень за кіло: під Вінницею відкрили креветочну ферму
У селі Леляки (Вінницька обл.) у ферму з вирощування креветок інвестували 2,5 млн євро
Читати далі » -
Біопаливо з рослинних відходів: кейс підприємця з Одещини
Михайло Цонков три роки виробляє агропелети з відходів рослин, які вирощують у його сільгоспкооперативі. Вони дають трохи менше тепла, ніж…
Читати далі » -
Вирощують равликів з білої ікри: кейс господарів з Прикарпаття
Біла ікра у Європі ціниться. Кілограм можна продати за €300. Один равлик виробляє біля 100 ікринок за рік – це…
Читати далі » -
Потомство приймають французькі експерти: як фермери з Херсонщини вирощують елітних кіз
Господарство вирощує 186 дорослих альпійських кіз та 25 козенят. В планах – збільшити поголів’я до 600, щоб отримувати 3 тонни…
Читати далі » -
Як харчові відходи перетворити в енергію: кейс зі штату Массачусетс
Відходи закидають у спеціальний генератор, де вони перемішуються з гноєм. Мікроорганізми гною споживають їжу, а газ метану, який утворюється в…
Читати далі » -
Страуси та сир з буйволиного молока: кейс карпатської еко-ферми
Унікальна ферма є в селі Горінчово Хустського району на Закарпатті. Її власник Василь Шимон утримує не лише домашніх, а й…
Читати далі » -
У Сінгапурі з’явилась перша розумна плавуча ферма
На фермі встановлено обладнання на $1 млн. За розвитком риб допомагає стежити система з інтегрованим штучним інтелектом (АІ) та відеоаналітики.
Читати далі » -
Окупність та можливість експорту кизилу: кейс господаря з Миколаївщини
Розраховував, що бізнес окупиться за 11 років, однак, зміг покрити витрати на восьмий – фермер із Миколаївщини Сергій Малявкін розповів,…
Читати далі » -
За тонну – $3 тисячі: фермер з Черкащини вирощує фундук
Фундуковий сад дає роботу 30 жителям навколишніх сіл, а власнику - $3 тисячі з тонни цих горіхів.
Читати далі » -
Елітні вина з рідкісних сортів винограду: кейс виноградаря з Закарпаття
У колекції сім’ї Ільків понад 200 сортів винограду. Серед них є дуже рідкісні. Виноградарі підбирають сорти як австрійці та німці.…
Читати далі » -
Протеїнова їжа майбутнього: хробаки, жуки та личинки на столах європейців
Кількість білків, які люди отримують від комах така ж сама, як і від корів, однак комахи їдять у 12 разів…
Читати далі » -
Вирощують оленів для чудодійних ліків: кейс господаря із Закарпаття
На фермі оленям спилюють роги та роблять з них сировину для ліків. Щорічний «врожай» у господарстві - до 70 кілограмів.…
Читати далі » -
Біота, ялівець та ялинки: голова на Херсонщині вирішив зробити село вічнозеленим
Раніше біоту вирощували лише в Криму, а віднедавна - й на Херсонщині.
Читати далі » -
Як зберегти родючість ґрунтів: кейс американського фермера Гейба Брауна
Фермер з Північної Дакоти зміг відновити родючість своїх земель, які протягом 4 років потерпали від посух та граду.
Читати далі »