Про це розповідає #ШОТАМ.
Фермери з Херсонщини виготовляють італійський делікатес уже декілька років. Побувавши в Італії, спробували там в’ялені помідори. Зрозумівши, що виготовлення цього італійського делікатесу – вигідна й вільна ніша, Андрій Бігленко та Дмитро Моцак взялися до справи.
Ставку зробили на екологічно чистий продукт.
“Накуштувались у Італії, а приїхали до України у 2015 і не знайшли такого “Імпортні містять купу стабілізаторів та оцет, ми цього не хотіли”, – розповідає Андрій Бігленко, один із засновників цього бізнесу.
Нині фермери випускають 5 смауів в’ялених помідорів і 3 паштет-соуси з томатами. Але наголошують – використовують виключно натуральну сировину, ніякої хімії.
Тож їхні «італійські» делікатеси містять виключно томати з додаванням натуральних спецій, часнику, солі та олії.
Читайте: Українські митники затримали іспанські томати з небезпечною міллю
Фермери пригадують, як перепробували різні технології, перш ніж знайти свою. Спершу пробували в’ялити помідори вдома на кухні.
Далі вирішили застосувати класний спосіб – за допомогою сонця. Причому, аби відтворити умови такі, як у Італії, – в’ялили томати на березі моря. Однак, говорить Андрій Бігленко, клімат на Херсонщині суттєво відрізняється від італійського.
Тож довелося вкладати кошти в дегідратаційне обладнання.
Нині фермери реалізовують свої делікатеси через мережі ресторанів та магазинів. Добре йдуть в’ялені помідори в крамничках для веганів та вегетаріанців.
Сировину закуповують у колег-фермерів. “Томатів на Херсонщині не бракує – домовляємось із фермерами”, – говорить Дмитро Моцак про розвиток бізнесу.
Landlord раніше повідомляв, що томати в Україні стрімко подорожчали – на 30% за тиждень.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!