Новини / Інвестиції     05 квітня 2024 17:17

“Галя Балувана” відкриває у Луцьку перший ресторан швидкого харчування


Співзасновник мережі магазинів напівфабрикатів “Галя Балувана” та MultiСook Володимир Матвійчук оголосив про запуск мережі закладів швидкого харчування під назвою “Gabar”. Перший такий з’явиться у Луцьку.

Місцеве інформаційне агентство ВолиньPost пише, що перший “Gabar” у Луцьку відкриється вже у травні.

Матвійчук розповідає, що “Gabar” буде мультифункціональним закладом, який поєднає кав’ярню, ресторан, бар і заклад швидкої їжі, щоб задовольнити будь-який запит клієнта.

Особливістю цього закладу харчування буде те, що страви ресторанного рівня видаватимуться за 5-7 хв, а меню буде не постійним: в ньому налічуватиметься понад сотню страв, які постійно змінюватимуться.

“Обирати одну страву зі ста незручно, перш за все, для клієнта. Тому ми плануємо, що в меню буде, наприклад, 30 позицій. Через деякий час 10 із них ми будемо замінювати на інші, і так постійно. У цьому також є унікальність нашого проєкту, адже більшість закладів Луцька не можуть собі дозволити оновлювати меню так часто”, – каже ресторатор.

У компанії сподіваються, що після відкриття закладу у Луцьку вдасться розширити мережу не лише по всій Україні, а й вийти на кордонний ринок.

“Перший “Gabar” ще не відкрився, а ми вже маємо потенційних партнерів, яких зацікавила пропозиція. (…) Свого часу ми створили колаборацію бізнесменів, які займалися виробництвом напівфабрикатів. Зараз ми хочемо створити колаборацію рестораторів”, – каже Матвійчук.

Довідка. “Галя Балувана” — це мережа магазинів, які пропонують напівфабрикати, що готуються безпосередньо в закладах і можуть бути швидко приготовлені вдома. В Україні ця мережа нараховує близько 700 магазинів. Також мережа працює за кордоном, у близько 25 країнах, часто під іншою назвою – MuliCook. Кожен власник магазину самостійно вибирає постачальників, сировину, асортимент і ціни.

Новини за темою:  Мінагрополітики збирає аграрні інвестиційні проєкти для презентації міжнародним фондам

Мережу заснував луцький підприємець Володимир Матвійчук. Перший магазин він відкрив у 2018 році в Луцьку у власному приміщенні поруч зі стадіоном, замість пабу. Паб почав зазнавати збитків через відхід футбольної команди “Волинь” з вищого дивізіону та зменшення кількості відвідувачів. Ідею та меню “Галі Балуваної” розробив Юрій Хазіпов. Після відкриття магазину попит на продукцію стрімко зрос і почалося активне відкриття нових закладів. На момент 2023 року, Матвійчук володіє 13 магазинами та має близько 250 франшизних партнерів.

Однією з особливостей харчових напівфабрикатів, які пропонуються у мережі, є їх виготовлення безпосередньо в магазинах. Цей процес доступний для перегляду покупцям, оскільки секція виготовлення відокремлена від торгової частини скляними стінами. В асортименті продукції зазвичай є вареники, пельмені, сирники, котлети, голубці та картопляні вироби.

Нагадаємо, за даними на лютий 2024 року, мережа франшиз “Галя Балувана” налічує 930 магазинів, що належать близько 200 партнерам.

З 27 країн ЄС, магазини MultiCook присутні у 21, а також у Великій Британії, Швейцарії, Туреччині, Молдові, Чорногорії та Грузії. Тепер наступною метою для підприємства є Американський континент, де відкриваються магазини в США та Канаді.

Валерія Пепеля

Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також