Вартість світового експорту чотирьох тропічних фруктів — манго, ананасу, авокадо та папаї — уже в цьому році досягне $10 млрд. Про це свідчать прогнози Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО).
Популярність тропічних фруктів є багатообіцяючою для боротьби з бідністю і розвитку сільських районів — майже все виробництво зосереджено в країнах, що розвиваються, і зазвичай здійснюється дрібними фермерами.
За оцінками ФАО, загальний обсяг виробництва вказаних фруктів складе 92 млн тонн в цьому році в порівнянні з 69 млн тонн в 2008-му. Нині майже вся продукція споживається на місцевому рівні.
Найбільшими виробниками тропічних фруктів є Індія, де отримують 40% світового урожаю манго, Китай і Бразилія. Найбільший постачальник ананасів — Коста-Ріка.
Окрім фруктів перспективним для розвитку регіонів вважають виробництво маніоки. Культура стала третім за важливістю джерелом калорій у тропіках — після рису і кукурудзи.
В Африці цьогоріч виробництво маніоки буде рекордним — 156 млн тонн, очікує ФАО. Цьому сприяють комерційні програми, що реалізуються в регіоні.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!