Новини / Садівництво     29 квітня 2024 10:34

Найкращі зимові сорти груш


Груша — це не просто дуже смачний фрукт, а й справжня окраса саду! В структурі плодових насаджень України, вона займає друге місце — одразу після яблуні. Розлоге віття дерева створює приємну тінь, а соковиті, ароматні плоди — справжня насолода. Якщо ви хочете насолоджуватися грушами аж до весни, саджанці груші зимових сортів— саме те, що потрібно для вашого саду. Сьогодні ми підготували для вас загальну характеристику зимових сортів, а також перелік наших фаворитів. Тих, які чудово почуваються в українському кліматі.

Зимові груші: коротка характеристика та ТОП сортів

Зимові, або пізні сорти груші — це ті, які приносять плоди в період з кінця вересня і до початку жовтня. Споживча стиглість плодів настає одразу після збору. А завдяки хорошій лежкості, зберігатися такі груші можуть аж до весни.

ke7MPJfPt3bLmTq1orfERF6h36wGNpIL8jHFNzLaF_k5nXjny43dM0_YEwxi1W-IYyzFKI6G8QMBMJmuUmpyQ_bvCqYQ1FYDnArry1uExn4S9gOmodm-dVLk6TnjtkFL7l_Y-31yE0kCUPR9I2efyg

Загальними особливостями пізніх сортів груш, як зауважують у магазині саджанців СадоСад, є:

  • Чудові смакові якості плодів, соковитість, дуже приємний аромат.
  • Висока стійкість саджанців до погодних умов, морозостійкість. Зимові сорти груші адаптовані до української погоди, добре приживаються в грунті та не бояться низьких температур. Придатні для вирощування в різних регіонах України.
  • Висока транспортабельність. Плоди зимових сортів груш добре переносять не лише зберігання, а й транспортування.

А тепер — перейдімо до ТОПу зимових сортів груші:

  • Парижанка — пізньостиглий сорт з високою врожайністю. Виведений французькими селекціонерами. Плоди мають продовгасту форму, зеленувато-жовтий колір, червоний рум’янець, солодкий смак.
  • Сніжинка (Дельбараю) — ранньозимовий сорт, який має велику вагу плодів (300–400 г). Переваги — соковита м’якоть, тонкий аромат. Сорт вважається десертним. Плоди достигають в кінці жовтня, зберігаються до літа в холодильнику. За відсутності штучного охолодження — до 1,5 місяців.
  • Еріка — доволі новий зимовий сорт, який має конічні плоди та солодко-винний смак. Груша має хороший імунітет та високу зимостійкість.
  • Яблунівська — скороплідний зимостійкий сорт. Смак — ніжний, кисло-солодкий. В холодильнику можуть зберігатися до початку березня.
Новини за темою:  Агротрейд експериментує: арахіс на Чернігівщині – чи запрацює нова аграрна ніша

Зимові сорти груш найкраще садити восени, коли ґрунт вже остиг до температур, що не перевищують 10-15°C, але ще не настав морозний період. Це зазвичай вересень або жовтень, коли рослина має можливість акліматизуватися до нового середовища перед настанням зими, що дозволяє їй краще пережити холодний період та підготуватися до активного росту весною.

Бажаємо щедрого врожаю!