Садівництво

На Київщині збудують завод для заморожування ягід

Компанія «Голдбері» розпочала будівництво заводу з переробки та заморожування ягід у Київській області. Підприємство планує щорічно переробляти до 2000 тонн ягід та розширити площі під зрошенням до 1000 гектарів протягом п’яти років. Керівник підприємства Володимир Чорнобай розповів про плани масштабування виробництва Асоціації ягідництва України.

За словами Чорнобая, перший етап передбачає запуск заводу статичного тунельного замороження, розрахованого на 1000–2000 тонн продукції на рік. У перспективі компанія планує створити потужності до 60 тонн на добу, які будуть повністю забезпечені власною сировиною.

«Голдбері» працює з 2017 року та обробляє понад 51 гектар землі, з яких 15 гектарів займає полуниця, 25 гектарів — малина, решта — овочеві культури (цукрова кукурудза, болгарський перець). Усі ділянки перебувають під зрошенням.

Цього сезону компанія вперше вийшла на міжнародний ринок, експортувавши 40 тонн свіжої полуниці та готуючи до відправлення 100 тонн замороженої малини.

«Український бізнес часто недооцінюють за кордоном. Ми хочемо змінити це, демонструючи стабільність, якість і готовність до системної співпраці з європейськими партнерами», — зазначив Чорнобай.

Нагадаємо, у 2024 році Україна суттєво збільшила обсяги експорту ягідної продукції, зокрема замороженої малини, завдяки стабільній врожайності та зростанню попиту на міжнародних ринках. У разі збереження сприятливих умов і стратегічного планування галузь може закріпити за собою роль ключового постачальника на світовому ринку.

Марченко Наталія

У журналістиці з 2014 року. Старший редактор стрічки новин landlord

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку