НовиниРослинництво

Без добрив та ЗЗР: на Рівненщині успішно вирощують органічний цукровий буряк

Про це повідомляє прес-служба Гнідавського цукрового заводу.

Товариства «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» вже 5 років поспіль ведуть виключно органічне виробництво. Вони були першими в Україні, хто взявся вирощувати таку важку культуру, як органічний цукровий буряк. Без добрив, засобів захисту рослин, без протруювання насіння  – їхня діяльність була повністю орієнтована  на створення екологічно чистого продукту.

Читайте: На Вінницькому ОЖК вироблятимуть електроенергію з лушпиння соняшнику

Перші роки, щоб виробити зі свого буряку органічний цукор, зверталися до різних заводів, намагаючись «зайти на завод першими в сезоні, коли потужності ідеально чисті й нема ризику домішків», – розповідає гендиректор товариств «Ріттер Біо Агро» та «Дедденс Агро» Віктор Щербачук.

А з 2017 р. органічну лінію було відкрито на Гнідавському цукровому заводі. Разом вони довели, що вирощувати органічний цукровий буряк і отримувати з нього якісний цукор в Україні можливо. Така продукція користується великим попитом за кордоном.

За словами Віктора Щербачука, в господарстві працює 110 постійних співробітників, ще 300 наймають сезонно. У перспективі збираються розширити земельний банк до 10 тис. га (від сьогоднішніх 4 тис. га).

Landlord раніше повідомляв про те, що на Гнідавському цукровому заводі збільшать обсяги виробництва екологічно чистого цукру.

 

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку