Новини     1 рік тому

Альтернативою кукурудзі може стати сорго


Через зміну клімату та постійну нестачу вологи в Україні ростимуть площі під сорго. Таку думку висловив Сергій Касьянов, голова ради директорів KSG Agro.

«Сорго – альтернатива багатьом традиційним культурам. За обсягами вирощування воно займає 4-е місце в світі після пшениці, кукурудзи і рису. По енергетичній цінності зерно і зелена маса нічим не поступаються кукурудзі, а протеїну в сорго навіть більше», – розказав Касьянов в ході науково-практичного семінару «Сорго Дніпропетровщини».

В нинішньому сезоні компанія посіяла 617 га сорго і надалі планує розширювати посівні площі. Мова йде про зернове сорго: біле – для виробництва крупи й червоне – для комбікормів. Збір врожаю лише розпочався.

Сорго більш посухостійке, ніж кукурудза, і потребує вдвічі менше вологи, зазначають виробники.

При цьому культура має попит на світовому ринку.

«Найбільш перспективний для експорту – Китай. Країна у великих обсягах купує цукрове сорго – і для кормів, і для виробництва біоетанолу», – каже генеральний директор «НВО «Укрсорго» Ярослав Бардін.

Нині сорго не є основною зерновою культурою для України. За останні п’ять сезонів його врожай коливався в межах 188-354 тис. тонн.

Отримуйте щоранку на пошту свіжі новини та найцікавіше чтиво!



Читайте також