Через зміну клімату та постійну нестачу вологи в Україні ростимуть площі під сорго. Таку думку висловив Сергій Касьянов, голова ради директорів KSG Agro.
«Сорго – альтернатива багатьом традиційним культурам. За обсягами вирощування воно займає 4-е місце в світі після пшениці, кукурудзи і рису. По енергетичній цінності зерно і зелена маса нічим не поступаються кукурудзі, а протеїну в сорго навіть більше», – розказав Касьянов в ході науково-практичного семінару «Сорго Дніпропетровщини».
В нинішньому сезоні компанія посіяла 617 га сорго і надалі планує розширювати посівні площі. Мова йде про зернове сорго: біле – для виробництва крупи й червоне – для комбікормів. Збір врожаю лише розпочався.
Сорго більш посухостійке, ніж кукурудза, і потребує вдвічі менше вологи, зазначають виробники.
При цьому культура має попит на світовому ринку.
«Найбільш перспективний для експорту – Китай. Країна у великих обсягах купує цукрове сорго – і для кормів, і для виробництва біоетанолу», – каже генеральний директор «НВО «Укрсорго» Ярослав Бардін.
Нині сорго не є основною зерновою культурою для України. За останні п’ять сезонів його врожай коливався в межах 188-354 тис. тонн.
Підписуйся на наш Telegram. Стеж за новинами у зручному форматі!