Кейси

Солом’яні еко-брикети замість палива. Ноу-хау від тернопільського фермера

Про це повідомляє Агро-Центр.

На відкриття цеху з виготовлення брикетів фермер з Тернопільської області витратив біля 2 млн грн.  Процес переробки виглядає так: тюки розриваються, солома подрібнюється, сушиться та складається в брикети. За словами Володимира Коваля, теплотворна властивість соломи під час спалювання складає 4000-5000 ккал /кг. Тонна солом’яних брикетів замінить 4-6 кубометрів дров (вага одного кубометра – 350-450 кг), які ще потрібно розвантажувати, різати, колоти тощо.

Читайте: Українським фермерам під аграрні розписки видано майже 5 млрд грн

Фермер має надію, що його ідея окупиться вже за два роки.

Раніше LANDLORD писав про 77-річного фермера, який вирощує виноград у теплицях.

Фото: ecotown.com

Схожі статті

Кнопка "Повернутися до початку