Кукурудза в Україні стала культурою, яка забезпечує сільськогосподарським виробникам стабільні показники рентабельності та доходності з гектара. Достатньо сказати, що за останні 20 років валове виробництво зерна культури зросло майже у 10 разів при збільшенні посівних площ за той же період лише на 50-60%.
Тож вітчизняні аграрії опанували інтенсивні технології вирощування кукурудзи і зробили з неї справжню «королеву» українських полів за рахунок кардинального збільшення її врожайності. Що, власне, і доводить позиція України, як одного з провідних постачальників кукурудзи на глобальному ринку і перше за обсягами місце, яке займає культура у структурі вітчизняного експорту сільськогосподарської продукції.
Розкрити генетичний потенціал рослини – мрія кожного аграрія і досягається вона застосуванням усього комплексу технологій, але шлях до майбутнього рекордного врожаю починається з правильного вибору гібриду чи складу гібридів для посіву.
Компанія «Сингента» презентує рейтинг «ТОП-10 гібридів кукурудзи за врожайністю у 2019 році. Короткий посібник для фермера» метою якого є ознайомлення фахівців господарств з найбільш врожайними гібридами за підсумками року і допомога їм у виборі посівного матеріалу на наступний сільськогосподарський сезон.
Рейтинг складено за абсолютними показниками врожайності для демонстрації можливостей різних гібридів у різних ґрунтово-кліматичних зонах України. Сама позиція гібрида у рейтингу не враховує такі показники, як вологість зерна при збиранні, ФАО, адаптивність тощо. Тому в описі додаються всі головні характеристики гібрида, рекомендовані зони вирощування та окремі агрономічні рекомендації. Таким чином наша аудиторія може оцінити представлені гібриди у комплексі і зробити свій правильний вибір.