КОЖНА ЛЮДИНА — ЦЕ ПОТЕНЦІЙНИЙ ЛІДЕР
Володимир Рева
СТОВ «Перше травня»

Отримувати стабільні врожаї на посушливій та відкритій усім вітрам півночі Харківщини дуже непросто. І тим паче успішно впроваджувати інноваційні агрономічні технології. Керівнику СТОВ «Перше травня» Володимиру Реві це вдається, і сьогодні господарство належить до еталонних рослинницьких сільгоспкомпаній усієї Слобожанщини. Втім, це далеко не єдине досягнення Володимира Олександровича, якому вдалося перетворити невелике село Світличне на самому кордоні України на місце комфортного проживання людей.

Це його розповідь.


Коли тобі не байдуже

Мій батько працював керуючим відділком радгоспу. Коли я ще навчався у початкових класах, він завжди приїжджав на мотоциклі МТ і забирав мене в поля. Так ми могли проїздити з ранку до вечора. Тож моє виховання змалку було пов’язане з працею в селі.

Коли постало питання про вибір професії, я, однак, опинився перед непростим вибором, оскільки активно займався спортом і водночас любив сільське господарство. Та все ж обрав Інститут імені Докучаєва у Харкові й не шкодую про це. Я щиро вдячний долі, що так вийшло.

На мою думку, для успішної роботи в аграрному секторі обов’язково потрібно мати як базову профільну освіту, так і практичні, реальні знання. Можна найняти досвідченого менеджера, спеціаліста, але якщо ми хочемо, щоб село жило і розвивалося, то керівник повинен мати відповідні корені, любов до землі та людей на ній. Я розумію, що бізнес — це гроші, але люди мають бути на першому місці. Успіх — це коли люди добре живуть і працюють, і треба, що так було по всій Україні.


Люди мені повірили

Нашому господарству виповнився вже 21 рік. СТОВ «Перше травня» утворилося на першій хвилі земельної реформи у 2000-му. Я тоді працював головним агрономом у колгоспі, і так сталося, що мене обрали головою правління кооперативу, а вже пізніше ми трансформували кооператив у СТОВ. Було дуже непросто, адже на колгоспі висіло 5 млн гривень боргів — $1 млн за тодішнім курсом. Ми взяли на себе весь комплекс господарства, уклали угоди з власниками паїв (і працюємо з ними й сьогодні). Потроху віддали всі борги, виплатили працівникам заробітну платню. Мабуть, завдяки цьому люди нам і повірили, хоч попервах було тяжко. Але всі гідно пройшли ті непрості випробування.

Зараз у СТОВ «Перше травня» працюють 100 осіб, і всі вчасно отримують гідну винагороду за свою роботу. Активно оновлюємо інфраструктуру, вся техніка у нас імпортна, хоча я хотів би, щоб конкурентні машини виробляли і вітчизняні підприємства.



Адаптувати технологію

Нині маємо в обробітку 3500 га землі, а також утримуємо 650 голів ВРХ. У сівозміні — озима пшениця, соняшник, кукурудза на зерно, кукурудза на силос, соя, також є 120 га багаторічних трав.

Соняшник посідає важливе місце в економіці господарства і щороку забезпечує гарний прибуток, але ми звертаємо увагу на всі культури. Наша філософія господарювання — не соняшником єдиним, оскільки продумана сівозміна та агротехнологія обов’язково дадуть гарну віддачу.

Звісно, існують труднощі з вирощуванням сільгоспкультур через кліматичний фактор. Я займаюся сільським господарством вже давно, зокрема 11 років тут пропрацював головним агрономом. Клімат кардинально змінився, і наука стверджує, що в Україні зона ризикованого землеробства змістилася на 200 км на північ. Ми ж мусимо пристосовуватися до цих умов і безпосередньо адаптувати до них технологію вирощування сільгоспкультур. Адже працюємо у набагато жорсткіших умовах, ніж 20–30 років тому.

Постійно присутня проблема з вологою. Опади ніби і є, але вони дуже нерівномірно розподіляються у літній період, особливо їх нестача відчувається у липні та серпні. Тому в нас є плани щодо зрошення, однак каналів і труб постачання води практично немає. Аби все це створити, на мою думку, потрібне державно-приватне партнерство. Гадаю, Україна до цього прийде, оскільки інтенсивно розвивати аграрний сектор нас змусить сама природа.

Наше село маленьке, а господарство об’єднує землі трьох населених пунктів. Тваринництво ми зберегли більше як соціальний проєкт — тут зайняті 45 осіб. Спочатку з цим напрямом ми більше «виживали» і перші років п’ять мали від ферми суцільні збитки. Зараз вже практикуємо більш науковий підхід, і поступово виробництво молока та м’яса стало прибутковим, особливо за останні два роки — на тваринницьку продукцію є реальний попит.


Бізнес — це не просто купівля-продаж

Коли працюєш керівником впродовж 21 року, то вже багато з ким контактував і мав справи. Дякувати богу, вже минулися ті часи, коли не знав, де і що купити, з ким працювати. Зараз ми маємо кілька постійних постачальників, які для нас вже не просто бізнес-партнери. Це люди, яких дуже добре знаєш, довіряєш їм і маєш певність, що вони не підведуть ані щодо поставок, ані щодо якості продукції.

Використовуємо винятково найкращі засоби захисту рослин, тому плідно співпрацюємо з компанією «Сингента» — на 80% власні потреби ми закриваємо її продуктами. Практично все насіння у нас також «Сингента». У співпраці з цією компанією я вбачаю низку позитивних моментів. Насамперед це науковий і сучасний підхід до внесення добрив і хімікатів, що цілковито збігається з нашою концепцією розвитку. Ми не стоїмо на місці. Так, нещодавно придбали сучасний самохідний обприскувач, підв’язуємо все до комп’ютеризації та точного землеробства.

Але бізнес — це не просто купівля-продаж, а людські взаємини. Продукти компанії «Сингента» ми використовуємо вже щонайменше років 15. Співробітництво істотно посилилося, коли у 2013 році з нами почав працювати регіональний менеджер Віктор Баранов. Нам постійно пропонують нові продукти, ми їх вивчаємо і закладаємо у перший рік польові досліди. Якщо результат нас влаштовує, то обробляємо новинкою вже більші площі. Зокрема, так було з препаратом Амістар Голд. Взагалі у компанії «Сингента» гарний підхід до справи, оскільки вони пропонують не просто препарати, а й професійний технологічний супровід. У нас налагодилася вигідна обом сторонам співпраця, яка приносить успіх. А якщо є успіх, то навіщо шукати щось інше? Ми дуже задоволені результатами. Кожен рік маємо стабільну врожайність, і це позитивний приклад того, як потрібно співпрацювати виробникам препаратів та аграріям.

Господарство — це не просто земля

У нашому господарстві вдало поєдналися економіка та соціальний чинник. У селі немає жодної хати на продаж, люди лишаються, отримують гарну зарплатню і вважають, що жити треба тут.

Основне — розуміти справу села, розуміти землю. Звісно, якщо ти хочеш мати прибуток тут і зараз, то можеш вирвати із землі все відразу… Але якщо хочеш стабільності, то потрібна кропітка щоденна праця. Щось недоотримав сьогодні, але якщо турбуєшся про землю, розвиваєш технологію, то отримаєш більше через рік-два. Вважаю, успішному аграрному менеджеру необхідні бездоганні людські якості, професійні знання та, певна річ, щоб Господь Бог десь допоміг…

Ми збудували у селі сучасний спортивно-оздоровчий майданчик, облаштували парк. Адже людям, які у нас працюють, потрібно десь відпочивати, гуляти. Я дуже вдячний всім, хто взяв активну участь у реалізації цієї ініціативи. Також ми пишаємося нашим дитячим садочком. Спілкуючись з однолітками в таких умовах, діти отримують більше інформації та краще розвиваються. Думаємо на цьому не зупинятися і надалі вносити позитивні моменти в життя села.

 

Соняшник займає до 30% площ у сівозміні


Денис Христенко,
головний агроном СТОВ «Перше травня»:

— Наразі вирощування сільгоспкультур у нашому регіоні супроводжується постійними високими ризиками. Тому для отримання гарних та стабільних врожаїв вкрай необхідно використовувати новітні технології в системі захисту рослин і генетиці. І в портфоліо компанії «Сингента» є всі необхідні продукти.

Соняшник займає до 30% площ у сівозміні нашого господарства. Ми практикуємо традиційну технологію обробітку ґрунту, використовуючи класичний відвальний метод. Мінеральні добрива під соняшник вносяться як з осені, так і перед сівбою. Широко використовуємо ґрунтові та страхові гербіциди, інсектициди та, зокрема, впродовж вегетації двічі провадимо внесення фунгіцидів. У свою чергу при виборі посівного матеріалу ми використовуємо інтенсивні гібриди, які найкраще підходять для наших умов.

Повний текст
Довідка

АМІСТАР ГОЛД — ПЕРЕВІРЕНА ТЕХНОЛОГІЯ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ВАШОГО ПОЛЯ

Потужний фунгіцид для контролю широкого спектра хвороб соняшника, сої та цукрових буряків.

  • Діючі речовини: азоксистробін 125 г/л + дифеноконазол 125 г/л.
  • Надійний захист проти широкого спектра хвороб.
  • Тривалий захисний період.
  • Неперевершений профілактичний і лікувальний ефект завдяки трансламінарній і системній дії.
  • Рекомендована норма: 0,5–1,0 л/га.
  • Хімічна група: стробілурини + триазоли.
  • Препаративна форма: концентрат суспензії.

Амістар Голд контролює найширший спектр хвороб соняшнику. Відмінно контролює церкоспороз на цукровому буряку та широкий спектр листових плямистостей на сої. Має виражену лікувальну дію проти більшості збудників захворювань рослин, яка проявляється у знищенні патогенів на ранніх стадіях та блокуванні розвитку патогенів — на пізніх. Завдяки азоксистробіну найвища ефективність та тривалість дії препарату досягається при превентивних обробітках. Чинить антиспорулянтну дію. Відсутні залишки в продукціїї, що особливо важливо для експорту.



Думка експерта


Анна Кікоть,
регіональний технічний експерт компанії «Сингента»:

— 2020 рік видався непростим для агровиробників нашого регіону. Найскладнішим погодним викликом стала затяжна зимова та весняна посуха, внаслідок чого спостерігалася катастрофічна нестача вологи у ґрунті. До цього додалися сильні вітри та, як наслідок, пилові бурі, що спричинили значні пошкодження посівів соняшника. При цьому різко знизилася ефективність гербіцидів. Також спостерігалося значне зараження соняшника іржею у другій половині вегетації.

Повний текст

Думка експерта


Віктор Баранов,
керівник харківського представництва компанії «Сингента»:

Ми співпрацюємо зі СТОВ «Перше травня» вже впродовж багатьох років, і за цей час у нас склалися по-справжньому плідні партнерські відносини. Особисто для мене поняття «співпраця» означає, що сторони працюють у синергізмі — компанії ефективно доповнюють одна одну. Керівники СТОВ «Перше травня» завжди сміливо впроваджують нові технології та продукти, й усі наші новинки у них з’являються першими.

Повний текст

Кожна людина є лідером

Кожна людина — це потенційний лідер. Як можна сказати, що хтось не лідер, якщо людина досягає результату? Якщо з половини корів на фермі доїть по 9000 л молока на рік — лідер вона чи ні? Механізатор у полі якісно сіє — він теж лідер у своїй справі. Кожен є лідером на своїй стежинці, яка приводить до спільного успіху. Свого часу мені пощастило, що люди висловили на виборах свою довіру — мабуть, бачили моє ставлення до людей та землі. Лідер має брати на себе відповідальність, а не просто дослухатися до когось і робити як скажуть. Лідером народжується кожен, але чи реалізовує він свій потенціал — це вже інше питання…

Які мої правила успіху? Передусім це фундаментальні знання, які потрібні у будь-якій справі. Це порядність, яка має починатися із себе, порядність у ставленні до колег і партнерів. І нарешті — це вдача, в певний момент десь мають зійтися зорі. Але для того, щоб це сталося, необхідна кропітка щоденна праця.

Якщо людина приходить на роботу, отримує від неї задоволення та її влаштовує фінансовий аспект, то вона щаслива. Я їжджу по полях, впроваджую нові технології та отримую задоволення. Також мене істотно мотивує до роботи жорстка конкуренція. Якщо скажеш, що всього досягнув, і перестанеш розвиватися, — все.

Кожна людина інколи міркує про те, як треба було вчинити п’ять або 20 років тому в тій чи іншій непростій ситуації. Скажу так: що сталося, те сталося, я ні про що не шкодую. Що змінив би? Більше працював би, мабуть…




Матеріал був підготовлений за підтримки партнерів