Спецпроекти / Три дні в полях із Toyota     28 квітня 2019 10:41

Задоволеність співробітників та експериментальність – секрет успіху господарства Батьківщина

Чому керівник господарства «Батьківщина» вбачає майбутнє аграрної галузі у праці не на кількість, а на якість

Володимир Семенюк, директор господарства «Батьківщина», що у Житомирській області, народився у Росії. У віці 14 років переїхав з родиною до Криму, де закінчив школу. Любов до землі у майбутнього аграрія з’явилася з юних років.

Ще навчаючись у школі, Володимир знав, з якою справою хоче пов’язати своє життя. Так наш герой успішно вступив до Кримського державного аграрного університету.

Володимир не єдиний, хто в родині захоплювався роботою на землі. Його старший брат також отримав аграрну освіту. У нашій розмові господар зізнався, що приклад старшого брата ще більше надихнув його зайнятися аграрним бізнесом. «Брат проходив практику на виноградниках, адже це була його основна спеціальність. Пам’ятаю, як він водив мене, показував усі процеси — для мене це була певна магія», — згадує Володимир Семенюк. Щоправда, зараз основний напрям діяльності у господаря не пов’язаний з виноградарством.

У господарстві «Батьківщина» наразі в обробітку 3000 га, що розташовані у селах Шпичинці, Роставиця та Йосипівка Житомирської області. Основні культури для вирощування — кукурудза, соняшник, озимий ріпак, соя, озима пшениця. Окрім рослинництва на підприємстві займаються тваринництвом. Зараз на фермі нараховується 750 голів великої рогатої худоби, з них 310 — дійне стадо. На рік на голову виходить 6700 л молока.

Як все починалося

Після завершення аспірантури Кримського аграрного університету Семенюка запросив працювати до Житомирської області його друг та компаньйон. Приїхавши сюди у 2005 році, Володимир розпочав працювати на підприємстві, яке вже функціонувало. На той момент у господарстві було 1500 га землі в обробітку та близько 300 голів великої рогатої худоби.

Працювати виявилося не так просто, адже тоді у розпорядженні була стара техніка ще з радянських часів, а корови давали по 2500 л молока на рік.

«Довелося докласти чималих зусиль, аби поставити це все, так би мовити, на працюючі рейки, — ділиться Семенюк. — Коли я вперше приїхав на господарство та побачив, у якому стані все, то навіть почав задумуватися: а чи варто за це братися? Особливого азарту у мене тоді не виникло». Щоправда, згадує той період підприємець із посмішкою та жартуючи.

Починаючи діяльність у Житомирській області, він мав гарну теоретичну базу, яку почав закріплювати практикою. Господарю довелося поринати в усі тонкощі, технічні процеси. Семенюк каже, що вже на практиці зрозумів: теоретична база з університету, звісно, не дає усього необхідного для роботи в аграрній галузі. Адже багато що доводиться вивчати вже на реальних прикладах та отримувати досвід, який у вищих навчальних закладах тобі ніколи не дадуть.

Плідно почали працювати після посівної кампанії у 2006 році. Тоді молодий господар зрозумів, що з тими технічними можливостями, що були, далеко підприємство не зайде. Він прийняв рішення, що потрібно купувати нову імпортну техніку. «За рахунок цього ми могли вийти на новий рівень, адже різниця в роботі з імпортною технікою та старою радянською величезна». Проблема роботи з радянською технікою полягає не тільки в потужностях, а й в тому, що 15 маленьких тракторів на полі не надто проконтролюєш, а тим паче крадіжки солярки чи мастила.

Вихід на новий рівень

Вибором техніки для господарства Семенюк займався самостійно — їздив до колег та спостерігав, як працює техніка. Далі на один рік взяли імпортні агрегати в оренду — подивитися на результативність. А потім придбали трактори та сівалку в кредит.

Перші задовільні результати господар побачив вже після першої посівної у 2007 році. «З новою технікою різко зросла врожайність. У той момент я зрозумів, що рухаюся у правильному напрямку. Для мене це був потужний поштовх вперед», — згадує підприємець.

Наразі у господарстві «Батьківщина» три сучасні трактори, цього року керівник збирається придбати ще один. Вже має господарство і самохідний обприскувач одного з провідних виробників. Також підприємець надає перевагу плугам LEMKEN. «Якщо техніка якісна, то вона спокійно може відслужити 10–12 років», — зауважує він.

На запитання, у чому полягає критерій успішності підприємства, наш герой відповідає, що для нього це комплексне поняття. Успіх — це не тільки врожайність чи прибутковість з одного гектара, а й рівень зарплатні співробітників.

«Не можна говорити, що компанія успішна, коли твої співробітники незадоволені рівнем своєї дохідності», — пояснює він. Окрім цього, невід’ємна складова успіху — саморозвиток, зазначає Семенюк.

«Не можна сидіти на одному місці та не пізнавати нового. Адже так ти не розвиваєшся, і результати твоєї діяльності будуть також незмінними. Саме тому я позитивно ставлюся до вивчення нового, експериментів у роботі», — ділиться досвідом підприємець.

У господаря були як успішні експерименти, так і не зовсім вдалі, та про свої невдачі Семенюк не боїться розповідати — адже вважає, що це гарні уроки.

Як приклад невдалого експерименту він наводить вирощування нуту в 2018 році. Тоді висадили 25 га нової для підприємства культури, та вона весь час піддавалася хворобам, було багато шкідників.

«Чим ми тільки його не обробляли. Але зрештою вирішили відмовитися від нуту, і більше з цією культурою не будемо експериментувати. Ця рослина любить більш сухий клімат, а в нас через дощі немає стабільності», — описує господар.

Також певний час не виходило правильно вирощувати кукурудзу, зізнається Семенюк. Але після аналізу стратегії виявили помилки, впровадили правильну систему добрив, тоді і врожайність кукурудзи збільшилася, і площі під нею. Тож зараз у господарстві «Батьківщина» більшу частину площ займає кукурудза. Приблизно 50% врожаю підприємства йде на експорт — кукурудзу поставляють до Китаю, ріпак до Європи, а пшеницю до Африки.

А ось одним з найуспішніших експериментів господар вважає рішення про вирощування сої. Також певний час експериментували із засобами захисту рослин, після чого обирали кращі та впроваджували на підприємстві.

Так було і у виборі співпраці з компанією «Ерідон». Господарство «Батьківщина» працює з цією компанією вже більше п’яти років. Як зазначає Семенюк, вибір для нього був простим — адже на ринку «Ерідон» має дуже гарні рекомендації. За весь період співпраці не було жодних нарікань, визнає підприємець, бо «Ерідон» надає завжди якісне насіння та засоби захисту рослин. «У «Ерідон» завжди йдуть нам на зустріч. Бувало, що негайно потрібен якийсь препарат від шкідників. Привозять дуже швидко, а розрахуватися вже можна після. За рахунок цього оперативність завжди на вищому рівні, що в аграрній галузі важливо», — підкреслює Семенюк.

Принципи роботи

У господарстві «Батьківщина» наразі 90 співробітників. На початку діяльності, розповідає підприємець, у штат брали усіх бажаючих працювати. Але з часом такий підхід виявився неефективним. «Ми розуміли, хто п’є, хто краде, а хто взагалі може на роботу не вийти. І поступово відсортувався штат», — каже господар. Далі почали запрошувати працівників з інших сіл. Так і сформувався надійний колектив.

При прийомі на роботу освіта — не головний фактор для господаря. Під час співбесіди про людину можна дізнатися набагато більше, аніж з її диплому.

Зараз знайти кваліфіковані кадри дуже складно, говорить підприємець. І хоч до нього здебільшого приходили кадри із досвідом, та господар не проти наймати молодих фахівців і навчати їх на практиці. Навіть вважає, що у майбутньому тільки так і буде. Молодь не так просто залучити до роботи у селі, та ключовими факторами мотивації керівник вважає гарне ставлення до своїх фахівців, підтримку в критичні моменти та, звісно, гідну фінансову мотивацію, а також забезпечення соціального пакету.

Семенюк приділяє велику увагу соціальній програмі. Підприємство виділяє окремий бюджет на підтримку шкіл, дитячих садочків, відновлення доріг. «Коли ти допомагаєш людям, то вони і ставляться до тебе інакше», — переконаний господар.

До певного соціального проекту він відносить і ферму. Підприємець каже, що розширювати ферму не планують, адже це малорентабельна галузь. «Тваринництвом ми займаємося скоріше через соціальні аспекти. Ферма дає людям робочі місця. Більше глобальних плюсів у тваринництві я не бачу», — пояснює він.

Щодо подальших планів розвитку Семенюк каже, що не проти взяти в обробіток ще земель. Але в Житомирській області вільних чорноземів вже немає, а брати інші ґрунти не вбачає поки доцільним через інакші технології обробітку тощо.

«Ми беремо не кількістю, а якістю. Тобто збільшуємо валовий збір не за рахунок нарощування площ, а за рахунок збільшення врожайності», — підкреслює він. Саме тому і надалі збирається випробовувати нові гібриди, технології та системи удобрень.

Господар згадує, що на початку діяльності дуже втомлювався від роботи, адже постійно був у роз’їздах. Присутність при будь-яких робочих моментах, навіть найдрібніших, була необхідна. Зараз же він зумів правильно структурувати роботу, підібрати надійну команду фахівців, яким можна делегувати певні обов’язки.

Семенюк зізнається, що аграрна галузь — це не тільки його робота, це заняття і для душі. Тож підприємець ніколи навіть не задумувався займатися чимось іншим. «Якщо ти хочеш працювати в цій галузі, головна вимога — любити землю. Через силу на землі працювати не зможеш. І якщо тобі це не подобається, то нічого і не вийде», — поділився наостанок господар.

Текст: Дар’я Герман

Фото: Олександр Ларичкін

Читайте також