Новини    20 квітня 2023 16:16

Попередження про фальсифікат: в Україні виготовляють масло на неіснуючому виробництві

Масло від "Пустомитівського молокозаводу" купувати не можна, продукт може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини

В Україні виготовляють та збувають фальсифіковане вершкове масло. Мовиться за продукцію, яку нібито випускає ТОВ “Пустомитівський молокозавод”, що розташований у селі Пустомити Рівненського району.

Стеж за новинами у зручному форматі: Підписуйся на наш Twitter 

Водночас як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області, ТОВ не отримувало дозволу на виробництво та зберігання харчових продуктів тваринного походження. Щобільше, з’ясовано, що за вказаною адресою виробництво не проводиться.

Наші спеціалісти здійснили виїзд до ТОВ “Пустомитівський молокозавод”. Будівля молокозаводу перебуває у напівзруйнованому стані, територія занедбана. Тому є підстави вважати, що фальсифіковану продукцію під маркою ТОВ “Пустомитівський молокозавод” виробляють на невстановлених потужностях, – розповів начальник Головного управління Володимир Лазарчук.

Так, масло від “Пустомитівського молокозаводу” купувати не можна. Продукт може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

Попередження про фальсифікат: в Україні виготовляють масло на неіснуючому виробництві

Наразі на полицях магазинів, зокрема у Тернополі, було помічено дві марки масла:

  • “Поліське Селянське” солодковершкове, 73%, вага 200 г
  • “Поліське Екстра”, 82,5% вага 200 г.

Про незаконну діяльність повідомлено ГУ Нацполіції в Рівненській області. У разі виявлення в обігу продукції – повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області: 33025, Рівненська обл., м. Рівне, вул. Малорівненська, 91, (0362) 63-36-30, [email protected].

Нагадаємо, голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський заявив, що до Кримінального кодексу варто внести статтю про фальсифікат молочних продуктів та взагалі визначити юридично значення терміну “фальсифікат”.

Розслідування ЄС показало, що майже половина меду, імпортованого до ЄС, може бути “фальсифікованою”, а близько 60% — з домішками сторонніх цукрів. З продукту, перевіреного в межах розслідування, 46% не відповідали Директиві щодо меду – законодавству ЄС, яке визначає, що можна маркувати медом.

Анна Лиса

Новини за темою:  524 мікропідприємства: як в Україні розвивається мала молочна переробка під час війни
Сподобався цей матеріал?
Підтримайте його автора!

Читайте також

Ще немає новин у цій стрічці ...