У Франції випускатимуть вино для веганів

Французький виробник вин Château Dauzac заявив, що відтепер вся його продукція буде виключно веганською. Про це інформує «АПК-Інформ».

Під час процедури очищення вина від осаду і забруднень після ферментації часто використовують продукти тваринного походження — яєчні білки або желатин. Під час процесу, що нагадує фільтрацію, яєчні білки згортаються при контакті з вином. Саме тому в напої з’являється осад – він очищує напій від дрібніших частинок. З цією ж метою використовують казеїн — білок коров’ячого молока, риб’ячі міхурі або риб’ячий клей.

Представники компанії Château Dauzac заявили, що відтепер для очищення вина використовуватимуть пасту з гороху замість традиційного яєчного білка.

Ця нова техніка означає, що вироблені компанією вина будуть повністю вільні від продуктів тваринного походження і можуть бути сертифіковані як веганські. На етикетках пляшок веганського вина буде зображений логотип – зелений листок.

До слова, очищувати вино можна активованим вугіллям, каоліном і веганським агар-агаром.

Раніше Landlord повідомляв, що весняні заморозки і літня посуха негативно позначилися на цьогорічних обсягах врожаю винограду в Євросоюзі. У різних країнах скорочення виробництва вина може скласти від 10 до 20%.

Залиште коментарій

Please enter your comment!
Please enter your name here